Afbeelding bij artikel
Duurzame feitjes

Savant Zorg wordt steeds duurzamer

Gepubliceerd: 14-04-2022
Body tekst

Savant Zorg heeft als ambitie om duurzamer te gaan werken. Wat is de stand van zaken eigenlijk? Tijd voor wat duurzame feitjes! 

Energie 
Wist je dat we in 2021 ten opzichte van 2019 8,7% minder kilowattuur (KwH) aan elektriciteit verbruikt hebben? Dit hebben we gedaan door verlichting te vervangen door duurzamere LED-verlichting, licht niet onnodig te laten branden als er niemand in de ruimte is en in de nacht minder verlichting te laten branden. Samen zetten we kleine stappen om te verduurzamen en te besparen. Ook gelet op de snel stijgende energieprijzen geen overbodige luxe natuurlijk! Aan het zelf opwekken van elektriciteit door zonnepanelen wordt hard gewerkt. De elektriciteit die we inkopen, is daarnaast 100% duurzaam geproduceerd.

Voedselresten
Wist je dat we in 2021 ten opzichte van 2019 maar liefst 36% minder voedsel verspild hebben? Door onder andere slimmer in te kopen werd een grote besparing gerealiseerd. Zou de ‘kliekjesdag’ weer aan populariteit kunnen winnen? We gaan het samen ontdekken en deze dalende lijn van voedselverspilling proberen door te zetten in 2022.

Meer lezen over onze ambitie duurzaamheid? Klik hier.