Zorgtechnologie

Body

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar heeft u daar soms wat hulp bij nodig? Bijvoorbeeld bij het innemen van uw medicatie? Of bij uw dagstructuur? Savant Zorg helpt u graag en maakt hierbij gebruik van zorgtechnologie. 

Tekst

We vinden het belangrijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen, in uw vertrouwde omgeving. Savant zet daarvoor nieuwe technologieën in en kijkt altijd naar wat wel of niet bij uw situatie past. 

 

Onze adviseurs Zorg en Technologie vertellen hoe wij zorgtechnologie inzetten om toekomstbestendig te werken en zorgen. Richard: “Door de jaren heen zien we dat de zorgbehoefte in de wijkzorg en woonzorgcentra toeneemt terwijl er aan de andere kant “minder handen” in de zorg beschikbaar zijn. De verpleegkundige wil zorgen, daarvoor ben je in het vak gegaan, maar wil je over 5 jaar de gestegen zorgvraag nog aan kunnen, dan moet er wel wat gebeuren.” Anke vult aan: “Door gebruik van technologie kan de tijdsdruk op het zorgpersoneel verminderen, en is er meer ruimte voor warme aandacht, voor menselijk contact en betekenisvolle interacties. Dit kan positief bijdragen aan het werkplezier.” Benieuwd hoe we dat binnen Savant Zorg aanpakken? Lees hier het hele interview met Richard en Anke.

Medicijndispenser
Linker kolom
Rechter kolom

De medicijndispenser is een slim apparaat dat een geluid- en lichtsignaal als het tijd is voor uw medicijn. Vervolgens neemt u eenvoudig het geopende zakje met de geneesmiddelen uit het apparaat en neemt deze in. Als u het signaal niet meteen opmerkt, herhaalt de medicijndispenser het signaal diverse keren. Vergeet u het toch? Dan wordt automatisch de Klantenservice van Savant Zorg ingeschakeld en krijgt u hulp. 
 

Bekijk hier de folder

Citaat

“Ik ben niet langer afhankelijk van anderen door de medicijndispenser.”

Beeldschermzorg
Linker kolom

Met beeldschermzorg krijgt u op afgesproken momenten zorg via een beeldbelverbinding. Met behulp van een tablet maakt u verbinding met een deskundige zorgmedewerker uit het beeldschermzorgteam. Via de rechtstreekse verbinding met beeld en geluid kunnen we zorg op afstand bieden. Hierbij kunt u denken aan het innemen van medicijnen, begeleiden bij maaltijden opwarmen met de magnetron, afspraken doornemen of begeleiden bij dagstructuur.

Bekijk hier de folder

 

Dagkalender
Media
de heer van Berlo
Tekst

De dagkalender helpt om op eenvoudige wijze structuur aan te brengen in het leven van mensen met beginnende dementie. Het hebben van een dagritme zorgt voor rust. Rust voor u en voor uw directe omgeving. De dagkalender toont afspraken op het juiste moment van de dag. Lees hier wat de heer van Berlo van de dagkalender vindt.

 

Bekijk hier de folder

Citaat

“Ons mam belt dankzij de dagkalender veel minder over wie er langs komt of wat we gaan eten.”

Leefstijlmonitoring
Linker kolom

Slimme sensoren geven inzicht in uw bewegingen. De sensoren registreren bewegingen, het zijn geen camera’s. Na een paar weken worden vaste patronen herkend, bijvoorbeeld tijdstippen dat u gaat eten of naar de wc gaat. Zorgmedewerkers en mantelzorgers kunnen zo op afstand via een app zien wat uw patronen zijn en of er afwijkingen in zijn. Bijvoorbeeld als u een langere tijd niet beweegt of juist heel veel beweegt. 

 

 
Rechter kolom

Wat zijn de kosten voor leefstijlmonitoring?

  • De kosten voor een extra sensor of voor schade door onzorgvuldig handelen door u als cliënt zijn voor uw rekening.

 

Bekijk hier de folder

 

Digitaal slot
Tekst

Met een digitaal slot kiest u voor veiligheid. In tegenstelling tot een sleutelkluis wordt het elektronisch slot aan de binnenkant van uw woning gemonteerd, en elk gebruik van een digitale sleutel wordt geregistreerd. Aan de zorg geeft u één digitale organisatiesleutel af, zodat zorgmedewerkers altijd toegang hebben tot uw woning. Registratie van gebruik houdt rekening met privacy van personen, maar in geval van calamiteiten is door de organisatie altijd te achterhalen wie toegang tot de woning heeft gehad. De digitale sleutels zijn altijd beschikbaar op de telefoon, zodat de hulpverleners altijd toegang hebben. Daarvoor is geen internet verbinding nodig, want hij werkt via bluetooth verbinding.

Media
Elektronisch slot
Tekst

Korting op installatie van een digitaal slot
De gemeente, politie, woningcorporaties en zorgorganisaties hebben gekeken hoe de veiligheid van woningen vergroot kan worden door de inzet van veilige, digitale sloten. Een samenwerking die uniek is in Nederland. Woningcorporaties en zorgpartijen Savant Zorg en de Zorgboog passen nu één digitaal sleutelsysteem toe bij alle woningen waar zorg wordt aangeboden. Krijgt u zorg van Savant Zorg, dan krijg u tot 31 maart 2025 korting op de installatiekosten.
Ook is er de mogelijkheid om een voordeelbundel aan te schaffen: personenalarmering én een digitaal slot.
 

Meer informatie of aanvragen van een digitaal slot   Meer informatie of aanvragen van personenalarmering

 

Dagstructuur robot Tessa
Media
Zorgrobot Tessa
Tekst

Tessa is een sociale robot die cliënten helpt om structuur in het dagelijks leven aan te brengen. Door middel van gesproken bericht krijgt de cliënt aanwijzingen of herinneringen om een activiteit uit te voeren. Zo vertelt ze wat er in je agenda staat of geeft bijvoorbeeld tips voor activiteiten zoals drinken, bewegen of opruimen. Ook kan Tessa muziek afspelen. Zo kan een cliënt meer zelfstandig blijven. Dat zorgt voor vermindering van inzet van de zorg en tijdbesparing. Lees hier wat de heer Bosmans van robot Tessa vindt. 

Tekst

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de zorgtechnologie?
Neem dan contact met ons op. 

Contact