Duurzaamheid

Body

Savant wil graag haar steentje bijdragen aan het verduurzamen van de zorgsector. 

Tekst

Savant Zorg erkent haar rol daarin. Dan gaat het niet alleen om het verminderen van verspilling en CO2-uitstoot. We willen in 2030 de helft minder energie en grondstoffen verbruiken dan in 2019.

Video
Tekst

Samen duurzame ontdekkingen doen

Een Goede Morgen. Daar gaat Savant zich de komende jaren mee bezighouden. Een goede start naar wat morgen komen gaat. En dan met name als het gaat om duurzaamheid. Heel de wereld dient te verduurzamen om de aarde na te laten aan de generaties na ons.

Hoe ga jij dit aanpakken?

“Ik wil graag inspireren hoe we zoveel mogelijk duurzaam kunnen leven en werken: Samen zorgen voor een Goede Morgen. Dat gaat zorgen voor veel positieve energie.”


Wat is duurzaamheid?

“Bij duurzaamheid denk je vrijwel direct aan techniek. Aan zonnepanelen, warmtepompen, warmte/koude-opslag en isolatie. Het grote werk zeg maar. Daar valt een wereld mee te winnen. Maar groene winst valt ook te halen bij jou op je werk, bij de dagelijkse dingen die je doet. Misschien wel meer dan je denkt. Samen gaan we dan op ontdekkingsreis op bekend terrein. Ik help dan om met andere ogen naar de omgeving te kijken die jij zo goed kent. Je moet eens zien hoe makkelijk het is om duurzamer te gaan werken en leven!”
 

Jij gaat mensen informeren, inspireren en activeren. Dat klinkt alsof je alles weet van duurzaamheid. Wat is je achtergrond?

 “Ik ben ervaringsdeskundige, geen expert. In Oisterwijk heb ik me beziggehouden met een duurzaamheidsmarkt. Het idee was om mijzelf en anderen te inspireren om duurzamer te gaan leven. En dat bleek niet altijd zo ingewikkeld te zijn. Vandaar dat Savant mij benaderd heeft. De komende twee jaar gaan we onderzoeken hoe we Savant duurzamer kunnen maken. Samen zorgen voor een Goede Morgen. Wat een uitdaging! Ik verheug me op de ontdekkingen.”

Tekst

Green Deal getekend

Savant werkt actief aan verduurzaming en heeft daarom in juli 2020 de Green Deal Zorg Helmond/De Peel en de Green Deal Zorg Eindhoven 2.0/MRE getekend. Besparen op energie, volop rekening houden met het milieu en werken aan een gezonde leefomgeving. Savant Zorg staat voor de volle honderd procent achter deze duurzame ambitie. Nu voegt ze de daad bij het woord. Samen met andere zorginstellingen in de regio gaat Savant actief aan de slag met het verbeteren van milieuprestaties.

Media
Green Deal
Tekst

Bekijk hier ons milieujaarverslag 2022.