Palliatieve zorg

Body

Als mantelzorger bent u nauw betrokken bij de zorg tijdens de laatste levensfase van uw naaste. Als geen ander begrijpen wij dat dit veel van u vergt. Met palliatieve thuiszorg kunnen wij u ontzorgen en bieden we uw naaste een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven wanneer genezen niet meer mogelijk is.

Tekst

De duur en intensiteit van onze palliatieve zorg is erg wisselend. Als iemand nog in behandeling is, zijn we soms jaren in beeld. In dat geval bieden we advies en ondersteuning en informeren we over wat u kunt verwachten. Is uw familielid uitbehandeld en is de wens om zijn of haar laatste levensfase thuis door te brengen? Dan is onze zorg gericht op het bieden van comfort, het verlichten en verzachten van lichamelijke klachten en de emotionele aspecten van het ongeneeslijk ziek zijn.

 

In elke fase luisteren we nauwlettend naar de wensen en behoeften van uw naaste en proberen we hier zo goed mogelijk op in te spelen. Ook familie bieden we passende begeleiding bij het naderende einde van hun dierbare. Daarnaast staan we nauw in contact met de huisarts, specialisten en de apotheek.

 

Palliatieve nachtzorg

Afhankelijk van de situatie, kan er behoefte zijn aan palliatieve nachtzorg. Op zo’n moment neemt een verzorgende van Savant het waken en verzorgen tijdens de nachtelijke uren over. Vaak biedt het een rustgevend gevoel dat er een professional in de buurt is. Door deze taak uit handen te nemen, kunt u de zorg voor uw naaste zelf langer en beter volhouden. Neem contact op voor meer informatie over palliatieve (nacht)zorg.

 

Contact