Mantelzorger

Door ziekte of ouderdom kan het zijn dat uw naaste niet meer in staat is om voor zichzelf te zorgen. Wellicht neemt u taken over, zoals het huishouden of bijvoorbeeld de financiën. Waarschijnlijk komt ook een deel van de persoonlijke verzorging op uw schouders terecht.

Tekst

Met volle inzet

 

Door de toenemende vergrijzing is de inzet van mantelzorgers onmisbaar geworden. We begrijpen dat u niet alles alleen kunt doen en op sommige momenten hulp nodig heeft. Savant Zorg kijkt graag samen met u naar de best passende zorg, met de juiste balans voor iedereen.

 

De Savant Zorgsite

Wij vinden het belangrijk dat u de zorg en huishoudelijke taken gemakkelijk kunt afstemmen met familieleden en vrienden. Om u te ondersteunen, bieden we u in samenwerking met Simac een platform waarbij u als familie onderling en met professionals informatie kunt uitwisselen. 

 

De Zorgsite/Huiskamer: In deze 'huiskamermodule' kunt u als familie onderling en met professionals informatie uitwisselen over bijvoorbeeld de verjaardag van uw naaste, aankondiging van activiteiten, het menu van de dag, en er kunnen oproepen worden gedaan voor vrijwilligers. Zo zijn alle betrokkenen altijd op de hoogte.

 

Contact

 

Tekst

Coaching voor mantelzorgers

 

Het is belangrijk dat u als mantelzorger de juiste begeleiding krijgt. Savant Zorg steunt u bij de uitvoering van uw taken en coacht u waar nodig. Als uw naaste dementie heeft, kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de telefonische coaching door de dementiecoach. 

 

Meer informatie 

Tekst

GoedVoorMekaar

Bij de zorg voor onze cliënten zijn mantelzorgers onmisbaar. Bij mantelzorgers wordt net als bij ons de druk steeds groter. Het wordt voor hen steeds belangrijker dat zij goed voor zichzelf zorgen. Binnen Helmond kunnen zij een GoedvoorMekaarGesprek aanvragen. Mantelzorgers worden geholpen om hun mogelijkheden te zien, en per persoon de beste combinatie van eigen kracht en ondersteuning te vinden.

Het GoedVoorMekaarGesprek
Het GoedVoorMekaarGesprek wordt eenmalig gevoerd met een mantelzorgcoach. Deze coach geeft de mantelzorger toelichting op het informatiepakket. Daarnaast kijken zij samen met behulp van de  de GoedVoorMekaarMonitor naar de situatie van de mantelzorger. De mantelzorger bedenkt zelf wat hij/zij zou willen/kunnen verbeteren, en de coach sluit daar op aan. De mantelzorger krijgt dan ook de GoedVoorMekaarBox: een pakket met informatie over ondersteuningsmogelijkheden, wet- en regelgeving, lotgenotencontact en andere mantelzorg-relevante informatie, én met de nodige lokale Helmondse kadootjes. De regie om het beter of “goed voor mekaar” te hebben ligt bij de mantelzorger.
 

Samenwerking
Het project GoedVoorMekaarBox wordt door gemeente Helmond gesteund en het bestaat uit een groeiend lokaal netwerk van professionals die werken bij onder andere LEVGroep, de Zorgboog, Savant Zorg, Elkerliek ziekenhuis, GGZ-OB en KBO Helmond.
 

Meer informatie