Afbeelding bij artikel
Hoe duurzaam ben jij?

Hoe duurzaam ben jij?

Gepubliceerd: 31-03-2022
Body tekst

In 2021 is binnen Savant Zorg de bewustwordingscampagne ‘Samen zorgen voor een goede morgen gelanceerd. Medewerkers en vrijwilligers hebben kennis gemaakt met Bart; het boegbeeld van de campagne. Hij is onze ambassadeur die samen met ons op zoek gaat naar manieren om het werk te kunnen verduurzamen. Want, hoe duurzaam ben jij eigenlijk? We vroegen het aan onze medewerkers en vrijwilligers. 

 

Marjolein Robben, wijkverpleegkundige kwetsbare ouderen Helmond

"Ik ben bewust met duurzame keuzes maken. Mijn huis is voorzien van zonnepanelen, een slimme meter en vloer- en muurisolatie. Afval wordt gescheiden en we leren de kinderen hoe dat werkt. We bepalen of spullen een tweede leven kunnen krijgen. Ik print zo min mogelijk en werk met een uitwisbaar notitieboek, dat scheelt veel papier. Wat doe jij?"

Tonnie Verbakel, vrijwilliger bij Savant de Eeuwsels

"Net als zo veel mensen zijn ook wij steeds meer bezig met duurzaamheid. Zo hebben wij de afgelopen jaren ons huis helemaal laten isoleren, zijn de kozijnen vervangen en zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst. Daarnaast pakken we steeds vaker de fiets, en scheiden wij ons afval. Zo proberen we steeds meer ons steentje bij te dragen aan een schoner milieu."

Joey Fredriksz, servicemedewerker I&A

"Ik vind dat ik redelijk duurzaam ben, maar het kan altijd beter. Sinds de invoering van diftar in gemeente Helmond ben ik veel bewuster met het sorteren van mijn afval. Ik heb volgens mij in 2021 maar vier keer mijn grijze bak aan de weg gezet in plaats van om de week. Ook heb ik thuis slimme verlichting en stopcontacten. Hierdoor kan ik van alles automatiseren en van de stroom afhalen als het niet gebruikt wordt."

Nienke Kuijpers, stagiaire wijkzorg team Mierlo-Hout

"Duurzaamheid is zeker iets wat mij in het dagelijkse leven bezighoudt. Zo ga ik elke dag met de fiets naar mijn stage in Mierlo-Hout en gebruik ik mijn fiets ook daarnaast erg veel. Ook scheid ik altijd al mijn afval. Verder kijk ik ook naar het watergebruik van mezelf. Zo gebruik ik een klokje met het douchen en geef ik mijn planten regenwater."

Anke Kuijpers, programma-manager Vastgoed

"Als ik er zo over nadenk, doen we als gezin best veel relatief ‘simpele duurzame dingen’, zoals papier, glas, plastic, groen en restafval scheiden. Niet dagelijks vlees eten en op de fiets naar ons werk. Als het droog is dan hè. Even wennen maar dat lukt meestal prima. Ons huis is onder andere voorzien van 12 zonnepanelen, led-verlichting, waterbesparende douchekoppen en we koken op inductie. Volgende project wordt het vervangen van de cv-ketel, maar duurzaam warmte opwekken lijkt nog best ingewikkeld!"

 

Meer lezen over onze ambitie duurzaamheid? Klik hier.