Over Savant Zorg

Savant Zorg is een grote, gecertificeerde zorgaanbieder in de regio Zuidoost-Brabant. Savant levert een breed pakket aan diensten voor zorg, wonen en welzijn. Dit doen we zowel bij onze cliënten thuis als in onze mooie, moderne woonzorgcentra.

 

Tekst

Het verhaal van Savant Zorg

Lekker lang uitslapen of juist vroeg uit bed. Een bakje koffie drinken met je buurvrouw. Even een praatje maken of herinneringen ophalen met muziek van vroeger. Kinderen die op bezoek komen. Een extra stuk van je favoriete taart op je verjaardag. Als het om fijn leven gaat zijn het de alledaagse kleine dingen die het leven mooi en waardevol maken. Daar worden mensen gelukkig van.

 

Om voor onze cliënten het leven zo mooi en waardevol mogelijk te maken, nemen wij, als medewerkers van Savant Zorg, ruimte en initiatief in ons werk. Ondanks een wereld met regels en procedures, creëren wij binnen onze eigen teams zelf passende oplossingen en afspraken. Omdat wij geloven dat aandacht voor zaken waar cliënten blij van worden, ervoor zorgt dat zij langer actief, veerkrachtig en zelfstandig zijn. Dat is voor ons ook gezondheid!

 

Wij luisteren naar de verlangens van onze cliënten. Ons vakmanschap helpt ons de juiste keuzes te maken, samen met familie en mantelzorgers. We zorgen voor veiligheid en vertrouwen, samen voelen we ons hiervoor verantwoordelijk. Interesse tonen, liefde en persoonlijke aandacht geven, praten en luisteren, echt iets betekenen voor onze cliënten. Het is ons vak en bovenal onze passie. Samen pakken we de verantwoordelijkheid. Wat de verlangens van onze cliënten ook zijn: Savant Zorg luistert.

Koersplan: Samen op reis
Linker kolom

In het Koersplan 2021-2024 vertellen we je waar Savant voor staat en wat onze ambities zijn. De bestemming van onze reis staat hiermee vast. Hoe we daar komen
bepalen we samen met onze collega’s, cliënten, vrijwilligers en organisaties waarmee we samenwerken.

Meer weten? Klik op de afbeelding.

Rechter kolom
Koersplan Savant Zorg

 

Raad van bestuur
Linker kolom
Monique Hertogs

 Monique Hertogs

 

Rechter kolom

Savant Zorg heeft een eenhoofdige raad van bestuur in de persoon van Monique Hertogs MCM. De bestuurder is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Dat betekent onder andere zorgen voor kwalitatief goede en veilige zorg voor onze cliënten en medewerkers die met plezier naar hun werk gaan. Maar ook voor een financieel gezonde organisatie en voorsorteren op de toekomst van de ouderenzorg. De bestuurder vormt samen met vier directeuren het directieteam. 

Benieuwd wat Savant in 2022 allemaal gedaan heeft? Lees dan dit jaaroverzicht voor een greep uit onze activiteiten.

 

Citaat

"Savant Zorg kiest met lef voor anders organiseren: eigenaarschap is belegd bij de professionals die dichtbij en met de cliënt werken. Daarmee is het meebewegen met de vraag van onze cliënten beter gegarandeerd. Als we kijken naar de toekomst hebben we mooie ambities o.a. in expertiseontwikkeling op het gebied van dementie en technologie. Door onze aansprekende visie vanuit het perspectief van de vraag van de cliënt, maakt Savant goede en toekomstbestendige keuzes. En dat is ook wat mij als bestuurder drijft en waar ik graag aan bijdraag."

Citaat bijschrift
Monique Hertogs
Tekst

Raad van toezicht

De raad van toezicht houdt toezicht op het besturen door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken in de zorgorganisatie als maatschappelijke onderneming. Savant kent een raad van toezichtmodel met eenhoofdige raad van bestuur en heeft daarnaast te maken met externe toezichthouders. Lees hier meer over op de pagina bestuur en toezicht. 

Tekst

Medezeggenschap 

De medezeggenschap binnen Savant Zorg is op twee niveaus georganiseerd: Medenzeggenschap cliënten en medezeggenschap medewerkers. Lees meer. 

Tekst

Statuten en Reglementen

Tekst