Over Savant Zorg

Savant Zorg is een grote, gecertificeerde zorgaanbieder in de regio Zuidoost-Brabant. Savant levert een breed pakket aan diensten voor zorg, wonen en welzijn. Dit doen we zowel bij onze cliënten thuis als in onze mooie, moderne woonzorgcentra.

 

Tekst

Met een gerust hart thuis – een verhaal groter dan de zorg

Het verhaal van Savant begint meestal om acht uur ’s morgens. Maar ook om 15.00 ‘s middags, 10 uur ’s avonds of midden in de nacht. Op elk moment van de dag staan we klaar voor onze cliënten met zorg, licht of zwaar, klein of groot. In een woonzorgcentrum ergens in de stad, of gewoon in een huis in een straat, ergens in deze regio, in een gezin, bij een alleenstaande of een echtpaar. Het verhaal van Savant gaat over mensen, jong en oud, bij wie het even niet loopt, die het niet meer weten, of het nog heel goed weten, maar fysiek niet meer vooruit kunnen of nog heel goed in de benen klimmen.

Lees verder

Tekst

Koersplan 2023-2025

Halverwege 2021 hebben we ons Koersplan Savant Zorg 2021 –2024 vastgesteld. Dat het dynamisch zou zijn wisten we, maar niet dat het al zo snel om aanpassing vroeg. In 2022 bleek het nodig om een aantal ontwikkelingen echt anders en onomkeerbaar neer te zetten: de positie van zorg thuis, het belang van anders werken en de visie op de invulling van kwaliteit van leven.

We hebben in 2022 het verhaal van Savant opnieuw gemaakt, in een realistische versie, met als titel ‘Met een gerust hart thuis - een verhaal groter dan de zorg’. We zijn daarbij in gesprek gegaan over het huidige koersplan 2021 - 2024: waar past het nog steeds heel goed en wat moet er echt anders?

 

Bekijk het koersplan

Raad van bestuur
Linker kolom
Monique Hertogs

 Monique Hertogs

 

Rechter kolom

Savant Zorg heeft een eenhoofdige raad van bestuur in de persoon van Monique Hertogs MCM. De bestuurder is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Dat betekent onder andere zorgen voor kwalitatief goede en veilige zorg voor onze cliënten en medewerkers die met plezier naar hun werk gaan. Maar ook voor een financieel gezonde organisatie en voorsorteren op de toekomst van de ouderenzorg. De bestuurder vormt samen met vier directeuren het directieteam.

 

Citaat

"Savant Zorg kiest met lef voor anders organiseren: eigenaarschap is belegd bij de professionals die dichtbij en met de cliënt werken. Daarmee is het meebewegen met de vraag van onze cliënten beter gegarandeerd. Als we kijken naar de toekomst hebben we mooie ambities o.a. in expertiseontwikkeling op het gebied van dementie en technologie. Door onze aansprekende visie vanuit het perspectief van de vraag van de cliënt, maakt Savant goede en toekomstbestendige keuzes. En dat is ook wat mij als bestuurder drijft en waar ik graag aan bijdraag."

Citaat bijschrift
Monique Hertogs
Tekst

Raad van toezicht

De raad van toezicht houdt toezicht op het besturen door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken in de zorgorganisatie als maatschappelijke onderneming. Savant kent een raad van toezichtmodel met eenhoofdige raad van bestuur en heeft daarnaast te maken met externe toezichthouders. Lees hier meer over op de pagina bestuur en toezicht. 

Tekst

Medezeggenschap 

De medezeggenschap binnen Savant Zorg is op twee niveaus georganiseerd: Medenzeggenschap cliënten en medezeggenschap medewerkers. Lees meer. 

Tekst

Statuten en Reglementen

Tekst

Zorgverzekeraars

Jaarlijks heeft u de mogelijkheid om stilzwijgend uw zorgpolis te houden of over te stappen naar een andere zorgpolis. U kunt tot en met 31 december overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Graag informeren wij u over een aantal aandachtspunten bij uw keuze voor een zorgpolis. Lees meer.

Tekst