Afbeelding bij artikel
Werkgeluk bij Savant door Lizzy van Bussel

Werkgeluk bij Savant door Lizzy

Gepubliceerd: 05-02-2024
Body tekst

Werkgeluk vinden wij belangrijk binnen Savant. Maar wat betekent werkgeluk voor onze collega’s? Lizzy van Bussel, thuisbegeleider, vertelt hier meer over.

“Mijn werk is zo interessant en afwisselend, geen dag is hetzelfde en dat is precies wat ik nodig heb”, zegt Lizzy. “Als thuisbegeleider help ik mensen om hun leven weer op de rit te krijgen. We krijgen complexe hulpvragen op alle leefgebieden. Het kan alle kanten opgaan, van hulp bij opvoeden tot eenzaamheid en van verslavingen tot zorgmijders. Ik houd wel van die uitdaging, elke keer een andere vraag, zo blijf ik zelf ook scherp.”

“Samen met de cliënt werk ik aan doelen. Dat doe ik met een netwerk van bijvoorbeeld de familie, GGZ, huisarts, wijkverpleegkundige en casemanager. Ik kan echt trots zijn als we op één lijn zitten en het lukt om een stap te zetten.”

“Juist door de complexiteit is mijn werk soms ook spannend. Je moet echt het ijs breken en dat duurt even. Daarom vind ik het fijn om te sparren met mijn collega’s. Het helpt om elkaar kritische vragen te stellen. Dat heb ik nodig om verder te kunnen. We zoeken elkaar ook op bij lastige momenten, dan kan humor soms net wat verlichten. En natuurlijk delen we de mooie momenten. Want het geeft energie en motivatie als het lukt om doelen te bereiken. Dan voel ik extra veel passie voor mijn werk.”

Ook werken bij Savant Zorg? Bekijk onze vacatures op www.werkenbijsavant.nl