Afbeelding bij artikel
Twee dames spelen triominos

Week van Respect

Gepubliceerd: 06-11-2019
Body tekst

Van 4 tot 10 november is het de Week van Respect. We hebben dan extra aandacht voor het thema respect: voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Dit komt onder andere tot uiting in bijzondere theatervoorstellingen in de Helmondse woonzorgcentra van Savant.

Acteurs van een toneelvereniging hebben de afgelopen tijd verschillende dagen meegelopen op onze locaties in Helmond. Ze hebben met de informatie die ze kregen van bewoners, medewerkers en vrijwilligers per locatie een op maat gemaakte voorstelling samengesteld. Ze laten hierin zien hoe we in de dagelijkse praktijk met elkaar omgaan. In luchtige, muzikale sketches met hier een daar een vleugje ‘Helmonds’, krijgt iedereen een spiegel voorgehouden.

Na afloop van de voorstelling krijgen bezoekers een bloemblad om op te schrijven wat zij hebben opgestoken of wat hen heeft geraakt. Deze bloembladeren vormen tezamen één grote bloem. Per locatie is deze grote bloem binnenkort zichtbaar.

Daarnaast bespreken we iedere maand, bijvoorbeeld tijdens het koffie-uurtje, een afzonderlijk bloemblad. Dit komt het hele jaar terug, zodat het onder de aandacht en bespreekbaar blijft.