Afbeelding bij artikel
Gonnie

Vrijwilliger Gonnie van Lieshout: “De mensen mogen niks tekort komen.”

Gepubliceerd: 22-03-2022
Body tekst

Bij binnenkomst in Savant Rivierenhof in Helmond is het al direct duidelijk: kienen heeft Gonnie vaker gedaan. In duidelijke taal worden de nummers omgeroepen en de spanning is op de gezichten van de bewoners af te lezen als de eerste kien nadert. “Dit is toch wel de best bezochte activiteit, samen met de eetactiviteiten”, zegt Gonnie. “De bewoners genieten hier erg van, ze zijn er even uit en onder de mensen.”

Glunderen
Gonnie van Lieshout doet haar vrijwilligerswerk in Savant Rivierenhof al 22 jaar. Sinds 1 september vorig jaar is ze samen met twee collega’s ook ambassadeur voor het verwelkomen van nieuwe bewoners, zodat ze sneller wegwijs raken binnen het woonzorgcentrum. Zo vertelt zij ze onder meer over het aanbod van de activiteiten. Naast het kienen verzorgt Gonnie met hulp van haar collega’s ook het sjoelen, handwerken, schilderen, tekenen, de filmavond, de liederentafel en eetactiviteiten. “Eens per maand komt er een frietkar, en maandelijks wordt er een wereldmaaltijd besteld. Grieks, Chinees, Italiaans; het trekt altijd veel volk en ook bewoners die normaal niet snel beneden komen eten”, vertelt ze trots. “Je ziet de mensen dan echt glunderen.”


Gonnie wil ieder die nog een goede bestemming zoekt voor zijn of haar vrije tijd het vrijwilligerswerk bij Savant aanraden: “Het is zo’n dankbaar werk. De mensen blij zien om de kleine dingen die je voor hen doet. Dat geeft je zelf ook voldoening.”


Vrijwilligers welkom
Ben jij of ken jij iemand die ook vrijwilligerswerk wil doen? Laat het ons weten via 0492 572 111 of kijk op www.werkenbijsavant.nl