Afbeelding bij artikel
Jeanne

Verzorgende Jeanne van der Vooren: “Je kunt altijd iets betekenen voor jouw team”

Gepubliceerd: 30-04-2019
Body tekst

Beneden in de hal van woonzorgcentrum Savant de Ameide staat een bruine scootmobiel. Niets bijzonders, zou je zeggen in een zorgflat voor ouderen. Dit voertuig echter heeft een bijzonder verhaal. Hij is van verzorgende Jeanne van der Vooren (52) van het team kleinschalig wonen op de eerste verdieping. Enkele keren per week rijdt ze met haar scootmobiel vanuit huis in Mierlo-Hout langs het spoor naar het werk midden in Helmond. Gewoon, omdat ze ondanks een tijdelijke handicap haar team graag wil ondersteunen waar ze kan. Het geheim van Jeanne? Een portie wilskracht overgoten met een sausje positieve houding.

“Tijdens de verhuizing van mijn schoonmoeder naar een zorgappartement eind januari heb ik mijn linkervoet ernstig verzwikt. Na enkele weken loopgips bleek dat ik dystrofie ofwel chronische pijn heb. Hiervoor word ik nu behandeld. Snel na mijn ongeluk heb ik met financiële ondersteuning van Savant een scootmobiel gehuurd om weer op mijn werk te komen. Thuiszitten is niets voor mij, de muren komen op me af. Ook al ben je tijdelijk minder mobiel, je kunt altijd iets betekenen voor jouw team!

Met loopstok en zadelkrukje kom ik vooruit. Zo werk ik meestal drie keer per week een aantal uren op mijn afdeling waarbij ik collega’s ondersteun bij de administratie, zorg dat cliënten een nuttige dagbesteding hebben en help ik hen tijdens de maaltijden. Zij waarderen dit enorm. Zorg verlenen lukt me helaas nog niet, maar ik hoop dat straks weer op te pakken.

Ik kan zelf bepalen wanneer ik naar Savant de Ameide kom. Dat verschilt elke week, afhankelijk van mijn situatie. Wel houd ik daarbij rekening met wanneer collega’s mijn hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld als er geen vrijwilliger beschikbaar is.

Als ik zelf de stap niet had gezet om een scootmobiel te huren, dan had ik veel gemist. Neem alleen de sociale contacten met collega’s, maar ook het zorgen voor cliënten en de verhalen die je weer meeneemt naar huis. Momenteel ben ik volop bezig met fysiotherapie en dagelijkse oefeningen. Vooral de herkenning en dankbaarheid van cliënten geeft me energie om mijn werk snel weer volledig op te pakken.”