Afbeelding bij artikel
Burgemeester Blanksma sprak een prachtig woord van dank uit en maakte vervolgens nog een praatje met de medewerkers en vrijwilligers van de Helmondse Savant-locaties.

Burgemeester Elly Blanksma en zorgambassadeur Tommie Niessen op bezoek

Gepubliceerd: 06-06-2019
Body tekst

Tijdens de Savant-dag op dinsdagmiddag 4 juni hebben burgemeester Elly Blanksma en zorgambassadeur Tommie Niessen een verrassingsbezoek gebracht aan de vier Helmondse locaties van Savant Zorg. Op elke locatie zetten zij met een mooie speech de vele aanwezige medewerkers en vrijwilligers van Savant Zorg in het zonnetje. Ook de zorgorganisatie zelf liet op dit jaarlijks terugkerend evenement haar waardering blijken voor hun tomeloze inzet – behalve heerlijk gebak en lekkere koffie kregen alle medewerkers en vrijwilligers een presentje als dank.

 

De medewerkers en vrijwilligers van Savant de Eeuwsels, Savant Rivierenhof, Savant Alphonsus en Savant de Ameide zijn aangenaam verrast door de komst van beide sprekers. Zo keert zzp-verpleegkundige en multitalent Tommie Niessen in Savant Alphonsus weer even terug op zijn oude nest. Hij herkent direct een aantal oud-collega’s onder zijn toehoorders.

 

Veel respect
Tommie: “Ik probeer met verhalen en videofilms de zorg positief neer te zetten. Met ‘de zorg’ bedoel ik dus ook het vrijwilligerswerk. Sterker: verzorgenden kunnen niet zonder vrijwilligers en vrijwilligers kunnen niet zonder verzorgenden. Jullie zijn allemaal één! Ik heb gewoon heel veel respect voor alle verzorgenden, ondersteuners en vrijwilligers. Natuurlijk kan de werkdruk hoog zijn en kom je weleens problemen tegen. Maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Samen zorg je mét elkaar op een positieve manier voor cliënten en koester je de mooie momenten.”

 

Schouderklopje
Els Soons is praktijkopleider bij Savant Zorg en heeft Tommie tijdens zijn stage begeleid. Zij vindt de Savant-dag altijd speciaal. “Fijn dat we op deze dag een extra schouderklopje van onze organisatie krijgen voor ons dagelijkse werk. En geweldig dat deze keer ook Tommie en burgemeester Blanksma dat doen. Cliënten vertellen ons ook vaak hoe dankbaar ze zijn. Vooral als ze extra persoonlijke aandacht krijgen, ook van onze vrijwilligers. Dat is waarvoor we het doen.”

 

Betrokkenheid en passie
Ondertussen luisteren medewerkers en vrijwilligers van Savant de Ameide geboeid naar de zalvende woorden van de Helmondse burgemeester Elly Blanksma. Zij dankt de aanwezigen uitgebreid voor hun inzet. “Jullie doen dit werk vanuit een enorme betrokkenheid en passie. Ook stellen jullie de cliënt altijd centraal. Ik vind vooral de combinatie van medewerkers en vrijwilligers ijzersterk: dit maakt het verschil. Want niemand kan dit werk alleen doen. Daar heb je elkaar voor nodig.”

 

Mooi initiatief
Mevrouw Hetty Gruyters is voorzitter van de cliëntenraad in Savant de Ameide én vrijwilliger. “Met andere vrijwilligers wandel ik regelmatig met cliënten en help eens per week in de bibliotheek”, vertelt ze enthousiast. “Savant-dag is een mooi initiatief, vooral door het contact tussen vrijwilligers en verzorgenden. Beiden zorgen samen voor het welzijn van cliënten. We vullen elkaar heel goed aan. Dat zie je vooral binnen de zorg waar je samen werkt aan het welzijn van de cliënt. Dit kun je nooit in je eentje, zo simpel is het.”