Hulpmiddelen

Handig medische hulpmiddelen met snelle service

Een blessure, ziekte of aandoening. Het kan helaas iedereen zomaar overkomen. Dan is het fijn dat u bij Savant Zorg snel en gemakkelijk hulpmiddelen kunt lenen. Door ons uitgebreide assortiment hulpmiddelen kunt u weer vlot zelf vooruit. Ook biedt Savant u een medicijnverstrekker om zelf eenvoudig tijdig uw medicatie in te nemen en een alarmeringsservice.

Snel en betrouwbaar
Voor het lenen van hulpmiddelen werkt Savant samen met Medicura. Met de snelle en betrouwbare hulpmiddelenservice van Savant kunt u via Medicura eenvoudig kiezen uit meer dan 1.500 medische hulpmiddelen. Een groot aantal hulpmiddelen leent u gratis voor drie maanden. Deze uitleenperiode kunt u eenmalig met drie maanden verlengen. Daarna kiest u voor huur of koop. Voor de gratis uitleen is een lijst hulpmiddelen opgesteld. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw polis zijn uitzonderingen hierop mogelijk.

U kunt hulpmiddelen bekijken en bestellen via Medicura waar Savant mee samenwerkt. De kleine hulpmiddelen worden vergoed door uw verzekering. Voor (grotere) hulpmiddelen als bedden, tilliften en matrassen die u kunt lenen, huren of kopen, kunt u terecht in de Medicura Zorgwinkel op het Bogardeind in Geldrop.

> Hulpmiddelen gratis lenen, thuisbezorgd en geïnstalleerd

Zorgplein Geldrop
Voor uitgebreide en deskundige informatie over onze medische hulpmiddelenservice én onze zorg- en dienstverlening bent u van harte welkom in de Medicura Zorgwinkel in Geldrop.

Gratis hulpmiddelen uitproberen onder begeleiding
Om laagdrempelig kennis te maken met enkele hulpmiddelen heeft Savant in samenwerking met Medicura en Novicare de zelfredzaamheid box ontwikkeld. De zelfredzaamheid box bevat hulpmiddelen die ouderen helpen bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals het aan- en uitkleden. U kunt hulpmiddelen uit de box uitproberen onder begeleiding van een wijkverpleegkundige of ergocoach. De zelfredzaamheid box wordt in overleg met de wijkverpleegkundige ingezet. U kunt hiervoor contact opnemen met uw wijkverpleegkundige van Savant Zorg.

Hulpmiddelen aanvragen
Neem contact met ons op voor het aanvragen van hulpmiddelen of voor informatie over uitleen, verhuur en verkoop.

  • Neem contact op met de medewerkers van Medicura. Zij zijn op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (088) 007 11 00
  • Voor overige vragen bel onze Klantenservice op telefoonnummer (0492) 572 000 (op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur)
  • Stuur een e-mail naar klantenservice@savant-zorg.nl
  • Vul het contactformulier in

Voor deze dienst bestaat geen wachttijd.