Zorgcoördinator Kim; “Ik ben trots dat ik werkzaam ben in de zorg”

“Sinds maart van dit jaar ben ik werkzaam als zorgcoördinator op Savant Hof van Bethanië en heb de eerstelijns verblijfszorg (ELV-zorg) ‘onder mijn hoede’. Dat zijn kamers voor mensen die uit het ziekenhuis komen en nog niet naar huis kunnen.

Ik heb voorheen 12 jaar bij het VTT (verpleegtechnisch team) gewerkt binnen Savant. Omdat ik uit de hoogcomplexe zorg kwam, moest ik in het begin heel erg wennen. Nu ik geland ben, kan ik zeggen dat ik het goed naar m’n zin heb. Een team om me heen ervaar ik als prettig. Het bevalt me zeer goed om een helicopterview toe te passen en waar nodig dingen in gang te zetten of te regelen. Ik combineer werken in de zorg met taken als zorgcoördinator. Dat maakt het een fijne en afwisselende baan.

Kim Versteegh (uiterst rechts) met haar team van Savant Hof van Bethanië

Hof van Bethanië heeft mooie ELV-kamers en een goed lopend team. Collega’s hebben veel voor elkaar over. De sfeer op de werkvloer is goed, ondanks dat er hoge werkdruk is. Bewoners merken dat het lekker en prettig loopt. We willen de zorg goed ‘oppakken en wegzetten’. Hierbij stimuleren we de zelfzorg en zelfredzaamheid. Er komt veel bij kijken om een opname goed uit te voeren. Je hebt de aandacht voor zowel de bewoner als ook zijn netwerk. Van opname tot vertrek willen we optimale ondersteuning kunnen bieden.

Ik ben trots dat ik werkzaam ben in de zorg. En vind het erg fijn dat ik iets kan betekenen voor mensen. Dat geeft mij een goed en voldaan gevoel!”

Hartelijke groet,

Kim Versteegh
zorgcoördinator Savant Hof van Bethanië