Zorgtechnologie

Body

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar heeft u daar soms wat hulp bij nodig? Bijvoorbeeld bij het innemen van uw medicatie? Of bij uw dagstructuur? Savant Zorg helpt u graag en maakt hierbij gebruik van zorgtechnologie. 

Tekst

We vinden het belangrijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen, in uw vertrouwde omgeving. Savant zet daarvoor nieuwe technologieën in en kijkt altijd naar wat wel of niet bij uw situatie past. 

Medicijndispenser
Linker kolom
De medicijndispenser is een slim apparaat dat een geluid- en lichtsignaal als het tijd is voor uw medicijn. Vervolgens neemt u eenvoudig het geopende zakje met de geneesmiddelen uit het apparaat en neemt deze in. Zo bent u niet langer afhankelijk van anderen. Geen nood als u het signaal niet meteen opmerkt, de medicijndispenser herhaalt het signaal diverse keren. Vergeet u dan nog het zakje met medicatie uit het apparaat te halen, dan wordt automatisch de Klantenservice van Savant Zorg ingeschakeld en krijgt u hulp. De medicijndispenser kost u niets als u zelfstandig thuis woont en geïndiceerd bent voor persoonlijke verzorging.
Rechter kolom
Dagkalender
Media
dagkalender
Tekst

De dagkalender helpt om op eenvoudige wijze structuur aan te brengen in het leven van mensen met beginnende dementie. Het hebben van een dagritme zorgt voor rust. Rust voor u en voor uw directe omgeving. De dagkalender toont afspraken op het juiste moment van de dag. Lees hier wat Mevrouw Holtackers-van Rijt van de dagkalender vindt.

Leefstijlmonitor
Linker kolom

Slimme sensoren geven inzicht in uw bewegingen. De sensoren registreren bewegingen, het zijn geen camera’s. Na een paar weken worden vaste patronen herkend, bijvoorbeeld tijdstippen dat u gaat eten of naar de wc gaat. Zorgmedewerkers en mantelzorgers kunnen zo op afstand via een app zien wat uw patronen zijn en of er afwijkingen in zijn. Bijvoorbeeld als u een langere tijd niet beweegt of juist heel veel beweegt. 

Rechter kolom

 

Digitaal slot
Media
Elektronisch slot
Tekst

Met een digitaal slot kiest u voor veiligheid. In tegenstelling tot een sleutelkluis wordt het elektronisch slot aan de binnenkant van uw woning gemonteerd, en elk gebruik van een digitale sleutel wordt geregistreerd. Aan de zorg geeft u één digitale organisatiesleutel af, zodat zorgmedewerkers altijd toegang hebben tot uw woning. Registratie van gebruik houdt rekening met privacy van personen, maar in geval van calamiteiten is door de organisatie altijd te achterhalen wie toegang tot de woning heeft gehad. De digitale sleutels zijn altijd beschikbaar op de telefoon, zodat de hulpverleners altijd toegang hebben. Daarvoor is geen internet verbinding nodig, want hij werkt via bluetooth verbinding.

Tekst

Korting op installatie van een digitaal slot
In Helmond hebben de gemeente, politie, woningcorporaties en zorgorganisaties gekeken hoe de veiligheid van woningen vergroot kan worden door de inzet van veilige, digitale sloten. Een samenwerking die uniek is in Nederland. Woningcorporaties en zorgpartijen Savant Zorg en de Zorgboog passen nu één digitaal sleutelsysteem toe bij alle Helmondse woningen waar zorg wordt aangeboden. Woont u in gemeente Helmond? Dan krijgt u tot 31 maart 2023 korting op de installatiekosten.
Ook is er de mogelijkheid om een voordeelbundel aan te schaffen: personenalarmering én een digitaal slot.
 

Meer informatie of aanvragen van een digitaal slot

Meer informatie of aanvragen van personenalarmering

Tekst

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de zorgtechnologie?
Neem dan contact met ons op. 

Contact