Zelfstandige teams

Savant werkt volgens het Rijnlands gedachtegoed; hieronder verstaan we dat de eigen regie bij zowel de cliënt als bij het team ligt. Vakmanschap staat hierbij centraal, we geven daarin iedereen het vertrouwen zodat hij/zij dit kan inzetten binnen de eigen expertise. De teams werken zelfstandig maar niet alleen. Als ze hulp nodig hebben, krijgen ze dat van collega's, coaches, verbinders, directie en ondersteunende teams. Door verbinding weten we de juiste mensen te vinden. Dit alles om tot (nog) betere zorg te komen.

Tekst

Onze medewerkers werken samen, met elkaar, met vrijwilligers, met cliënten en hun naasten. Met partners in de regio en in netwerken. Onze teams zijn zelfstandig, voelen zich verantwoordelijk en maken beloften waar. Dit doen zij door hun vakmanschap, bevlogenheid en inzet. Zoals de cliënt regisseur is over haar of zijn eigen leven, is de medewerker regisseur over haar of zijn eigen leven, werk en inzetbaarheid. De teams hebben zelf de bevoegdheid om beslissingen te nemen om de toegevoegde waarde voor de cliënt te optimaliseren.

Citaat

"Zo regelt een team zelf de favoriete maaltijd van een bewoner op zijn of haar verjaardag. Of een team schuift met het rooster de formatie om een tweede nachtdienst in te kunnen zetten. Een ander team van een locatie maakt samen met team facilitair een plan hoe bewoners op hun eigen plek kunnen blijven bij het vervangen van de verlichting."