Woonzorgcentrum De Lisse wint verwenzorgprijs

“Onze bewoners laten genieten is het belangrijkste doel”

 Jaarlijks nodigt het CZ Fonds zorginstellingen uit om een idee in te sturen voor een verwenzorgdag voor hun cliënten. Woonzorgcentrum De Lisse in Asten, onderdeel van Savant Zorg, is dit jaar een van de gelukkige winnaars van deze zogenaamde CZ Verwenzorgprijs. Bewoners kunnen daardoor binnenkort gaan genieten van een groots opgezette dinnershow. De prijs is donderdag 27 augustus uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het CZ-regiokantoor in Tilburg.

De CZ Verwenzorgprijsvraag is ieder jaar gekoppeld aan een specifiek thema in het teken van persoonlijke aandacht en verbetering van de kwaliteit van leven van chronisch zieken in de psychiatrie, ouderenzorg en verstandelijk gehandicaptenzorg. De veertig meest bijzondere ideeën voor verwenzorg worden beloond met een prijs van maximaal € 800,-.

Dit jaar was het thema van de prijsvraag ‘licht in de zorg’. In de zorg wordt steeds kritischer gekeken naar licht, en wordt het regelmatig ingezet als instrument om patiënten of bewoners te helpen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat fel licht een heilzaam effect heeft op mensen met dementie.

Spectaculaire dinnershow
Het thema van de prijsvraag inspireerde Sanne Kanters en Sanne de Bruin, twee stagiaires welzijn van De Lisse, tot een ‘flitsende’ dinnershow. Sanne Kanters: “Naar aanleiding van de prijsvraag van het CZ kregen wij meteen een idee. Met als belangrijkste doel om onze bewoners te laten genieten, willen we een dinnershow organiseren met feestelijk licht en flitsend vuurwerk. We hebben voor deze activiteit gekozen omdat onze bewoners ontzettend kunnen genieten van muziek en lekker eten. Dat hebben we zelf ervaren bij het organiseren van de activiteiten in het afgelopen jaar.”

Marlies Strik, begeleider welzijn: “Het is geweldig dat we de prijs hebben gewonnen, zodat de dinnershow mogelijk kan worden gemaakt. We halen daarvoor alles uit de kast. Het wordt een spektakel compleet met vuurwerk bij het toetje. We gaan binnenkort aan de slag met de voorbereidingen, zodat de show in het najaar kan gaan plaatsvinden. Het belooft een gezellige en onbezorgde avond te worden met lekker eten en mooie optredens. Kortom; een feestje voor onze bewoners!”

Snoezelmiddag met boerderijdieren
Binnen Savant zijn meerdere ideeën ingediend voor de prijsvraag. Zo heeft Jeanne Smits, begeleider welzijn op woonzorgcentrum Sonnehove in Someren, een idee ingediend voor een snoezelmiddag met boerderijdieren voor de bewoners van Sonnehove. Jeanne Smits: “Dit idee is helaas niet in de prijzen gevallen. Toch zal deze activiteit in het najaar worden opgepakt, maar dan met eigen middelen en voor een kleinere groep. Zo gaan we er voor de bewoners van de verpleegafdeling van Sonnehove een fantastische middag van maken!”

Lisse wint CZ verwenzorgprijs met idee dinnershow

Onderschrift foto: Sanne Kanters en Marlies Strik gaan binnenkort aan de slag met het organiseren van een flitsende dinnershow voor de bewoners van De Lisse.