Winterwonderland op Savant Hof van Bethanië

Ieder jaar, in het eerste weekend nadat de Sint weer naar Spanje is teruggekeerd, is het een gezellige drukte op Savant Hof van Bethanië. Het is het moment waarop de locatie wordt omgetoverd tot ‘Winterwonderland met Kerst’. Marjolein van der Sommen, een van de initiatiefnemers, vertelt er enthousiast over.

“Het is ongeveer zes jaar geleden, dat ik me heb aangesloten bij een groepje vrijwilligers dat verantwoordelijk was voor de versieringen binnen Savant Hof van Bethanië. Het leek me leuk om mijn creatieve ideeën in te brengen en dit groepje te ondersteunen. Al snel werd besloten om een frisse start te maken met nieuwe plannen. Er was nauwelijks een budget; dus moesten we creatief zijn! Wel waren er een aantal mooie kerstbomen en een flink aantal guirlandes beschikbaar. Om aan meer materialen te komen, plaatsten we een oproep in een plaatselijk weekblad met de vraag of mensen kerstspullen over hadden en deze wilden doneren. De respons was groot! Ook waren de kringloopwinkels in de omgeving een doelwit om voor een prikje de nodige zaken te bemachtigen. Hiermee zijn we toen aan de slag gegaan.

In het begin zorgden we alleen voor de kerstversiering, maar later kwamen er ook andere feestdagen en gebeurtenissen bij zoals Pasen, carnaval, Koningsdag, st. Nicolaas en de seizoenswisselingen. We proberen dan de sfeer die daar bij hoort op een leuke manier te creëren.

Marjolein van der Sommen (links naast de plant, met de sterretjestrui) met het versierclubje van Savant Hof van Bethanië

Na verloop van tijd is de samenstelling van het groepje wat veranderd. Momenteel werken we met een groep van acht personen en hebben we ons de naam ‘het versierclubje’ gegeven.

De kerstperiode is voor ons het drukst. Dan pakken we flink uit! In oktober beginnen we al met de voorbereiding. Elke dinsdagavond komen we dan samen om onze nieuwe ideeën uit te werken. De eerste zaterdag na st. Nicolaas is het topdrukte. We gaan dan, ondersteund door nog een tiental vrijwilligers, aan de slag om Hof van Bethanië in één dag om te toveren in ‘Winter-wonderland met Kerst’.

Daarna klinkt dan enthousiast uit de monden van bewoners, personeel en de vele bezoekers; “Wáááhw….. gewéldig…. bedankt!! Dát is ‘t, wat ook ons blij maakt en motiveert; waarom we het zó graag doen!”

Namens ‘het versierclubje’; een sfeervolle Kerst en een goed 2019 gewenst!

Marjolein van der Sommen
medewerker huishoudelijke dienst Savant Hof van Bethanië