Blogs & vlogs

Aan de hand van verhalen die onze cliënten, mantelzorgers en medewerkers vertellen, krijgt u een goed beeld van onze organisatie. Op deze pagina vindt u een overzicht van deze blogs en vlogs. We wensen u veel lees- en kijkplezier!

Diverse blogs (verhalen)
Serie blogs van Esther (verhalen)

Aan haar sociaal-maatschappelijke stage houdt verzorgende Esther zeer waardevolle herinneringen over. Met cliënt Greet, 93 jaar, bouwde ze tijdens deze stage een buitengewoon bijzondere band op. In haar blog vertelt ze over haar ervaringen in de laatste fase in het leven van deze markante vrouw.

Serie vlogs van Martin-Hugo (filmpjes)

Met zijn camera gaat vlogger Martin-Hugo op pad en in korte filmpjes deelt hij zijn ontdekkingen over de ouderenzorg.

In serie 1 geeft Martin-Hugo een andere kijk op de ouderenzorg.

 • Proloog
  Martin-Hugo ontdekt de ouderenzorg op zijn eigen manier: met vlogs
 • Aflevering 1: Vooroordelen
  Ouderen spelen de hele dag bingo… En andere vooroordelen.
 • Aflevering 2: Ouder worden
  Wat is er leuk aan ouder worden? En wat niet? Over toenemende afhankelijkheid, genieten van het leven en leven alsof je 10 jaar oud bent.
 • Aflevering 3: Overgave
  Stel, u zit in een scootmobiel en iedere dag komt er verzorging langs om u bijvoorbeeld uit bed te halen. Hoe zou u daar mee omgaan?
 • Aflevering 4: Mantelzorg
  Wat betekent het om mantelzorger te zijn?

In serie 2 gaat Martin-Hugo op onderzoek uit wie er in de ouderenzorg werken, wat zij doen en waarom ze voor ouderen hebben gekozen.

 • Aflevering 1: In beweging
  Ruud, bewegingsagoog bij woonzorgcentrum Savant de Lisse in Asten, vertelt hoe hij ouderen laat bewegen. Martin-Hugo laat Ruud zelf ook nog even een rondje trappen…
 • Aflevering 2: Zorg in de wijk
  Martin-Hugo ontdekt met verzorgende Esther hoe werken in de wijkzorg eruit ziet. Esther is als zij-instromer bij Savant Zorg begonnen en begeleidt nu zelf nieuwe leerlingen.
 • Aflevering 3: Werken in de zorg
  Loes, zorgcoördinator bij woonzorgcentrum Savant de Eeuwsels, heeft het met Martin-Hugo over dementie, de band Pearl Jam én over hoe Loes als grafisch vormgever in de zorg terecht is gekomen.
 • Aflevering 4: Huishoudelijke ondersteuning
  Martin-Hugo in een aflevering over stofzuigen, dweilen, wel of geen kruimeltjes, maar ook een luisterend oor zijn voor je cliënten.

In serie 3 stapt Martin-Hugo in de wereld van dementie.