Verzorgende Henriëtte vertelt trots over haar taak als teamrolhouder

“Welke rol we ook hebben, dat we er zijn voor onze cliënten staat voorop!”

Toen Savant een koers ging varen naar zelfsturende teams moest Henriëtte Westerhof wel even achter haar oren krabben. Toch is zij als verzorgende, inmiddels al 23 jaar werkzaam bij Savant de Eeuwsels, er vol voor gegaan. Trots vertelt Henriëtte over haar taak als teamrolhouder ‘teamzaken’. Waarin zij binnen het team het aanspreekpunt is voor de organisatorische zaken van het team, zoals het plannen en organiseren van het teamoverleg, het uitvoeren van de attentieregeling en contact houdt met zieke medewerkers.

“In het begin was het echt zoeken. Hoe moet het eruit gaan zien? Wat houdt dit in voor mijn collega’s? Wat houdt dit in voor onze cliënten? Veel vragen kwamen op mij en mijn collega’s af. Er werd gevraagd wie er teamrollen wilde gaan vervullen. En toen kwam de volgende vraag; welke teamrol past het best bij mij? Omdat ik tien jaar in de ondernemingsraad heb gezeten en het regelen en er zijn voor mijn collega’s toch nog wat kriebelde, heb ik voor teamzaken gekozen. Dit met nog twee andere collega’s.

Henriëtte Westerhof (rechts) met haar collega Lonneke Maraczi (ook teamrolhouder ‘teamzaken’) en bewoonster mevrouw Van Soest

Ik doe mijn taak als teamzaken graag en zet me er 100 % voor in. Als iemand iets vraagt, probeer ik er zo snel mogelijk een antwoord op te vinden. Of geef aan waar ze naartoe kunnen met hun vragen. Ik overleg met mijn collega’s en hou contact met andere disciplines en stuur hen ook aan als ze vragen hebben over teamzaken. Ik vind het wel erg belangrijk dat we de kwaliteit die we in huis hebben behouden. Ondanks de rollen die er zijn.

Maar ik moet ook zeggen dat we het samen doen als team verzorging van Savant de Eeuwsels. Want zonder de teamleden en collega’s met de andere teamrollen ‘klant en kwaliteit’, ‘bedrijfsvoering’ en  ‘plannen en roosteren’ kan ik het niet. We hebben elkaar nodig om voor onze collega’s en cliënten te zorgen. De kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Door elkaar te helpen en steunen blijf je sterk als team. En ben je sterk als team, dan krijgt de cliënt ook de goede kwaliteit. En welke rol we ook hebben, dat we er zijn voor onze cliënten staat voorop!”

Henriëtte Westerhof
verzorgende Savant de Eeuwsels

Collega verzorgende Sofia van Bakel met bewoonster mevrouw Lambert. Sofia heeft als teamrol ‘teamzaken’

Collega verzorgende Sanne Diepstraten met bewoner de heer Van Harsel. Sanne heeft als teamrol ‘klant en kwaliteit