Verschrikkelijk incident in woonzorgcentrum Savant de Ameide

Op maandagmiddag 10 juni is er een verschrikkelijk incident geweest in ons restaurant van woonzorgcentrum Savant de Ameide. Een man heeft zichzelf van het leven beroofd voor het oog van bewoners en medewerkers. We zijn hier allemaal heel erg van geschrokken. De politie heeft de zaak onderzocht en het onderzoek is inmiddels afgerond. De man is geen bewoner of medewerker van Savant Zorg. Het incident betreft een zelfdoding. De meneer was zonder vaste woon- of verblijfplaats en had geen enkele binding met Helmond of met woonzorgcentrum Savant de Ameide.

Gelukkig waren de hulpdiensten snel aanwezig en worden we goed geholpen door alle instanties. De aanwezige medewerkers hebben onvoorstelbaar goed gehandeld en hebben de man op een afstand weten te houden van onze bewoners. Er is meteen slachtofferhulp ingeschakeld voor alle partijen.

Voor de bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Savant de Ameide waren bijeenkomsten georganiseerd op dinsdag 11 juni. Voor vragen en om erover te praten. Voor de ooggetuigen was een aparte bijeenkomst georganiseerd op dinsdag 11 juni, waar naast slachtofferhulp, de bestuurder en de directeur van Savant Zorg ook de burgemeester van Helmond bij aanwezig was. Zo’n enorm heftige gebeurtenis vraagt om aandacht en zorg voor elkaar. We proberen er voor elkaar te zijn waar mogelijk.