Verpleegzorg voor mensen met dementie

Veilig en vertrouwd

Mensen met dementie hebben een beschermde leefomgeving nodig waar ze zich geborgen en vertrouwd voelen. Dit alles met passende, intensieve zorg en begeleiding. Verpleeghuizen van Savant Zorg bieden deze fijne en toegewijde zorg in een prettige, kleinschalige en veilige woonomgeving.

Het is belangrijk dat u op een eigen, herkenbare plek woont waar u een zo aangenaam mogelijk leven kunt leiden. Zo woont u kleinschalig in een vertrouwde en overzichtelijke omgeving waar huiselijkheid, herkenbaarheid en geborgenheid voorop staan. Gewoon knus, net als thuis! Waar de vertrouwde zorg van uw familieleden en andere mantelzorgers kan worden voortgezet. Op de woongroep voor mensen met dementie wordt u ondersteund door betrokken medewerkers. Zij bieden u de beste zorg en staan 24 uur per dag voor u klaar.

Aandacht voor al wat waardevol is
Uw welzijn, wensen en levensstijl staan centraal in de zorgverlening van Savant. Met aandacht voor wat waardevol is in uw leven. Zo werken we bijvoorbeeld met het Levensboek, een beeldend boek waarin onze verzorgers samen met u regelmatig door uw verleden lopen. Dit persoonlijke boek wordt gemaakt door uw familieleden en mantelzorgers. Zodat mooie herinneringen dagelijks worden gekoesterd!

Kleur de dag
De kleinschalige woongroepen van Savant zijn warm en huiselijk omdat we weten dat een knusse woonomgeving heel belangrijk is. U woont in een kleine groep met andere bewoners en heeft een eigen appartement met uw eigen spullen. In de gezellige zitkamer ontmoet u andere bewoners. Rustig de krant lezen, samen een praatje maken, wandelen of een spelletje spelen: samen met u kleuren we uw dag. Gewoon fijn wonen in een ontspannen, huiselijke sfeer met de zorg die noodzakelijk is.

Medische verzorging
Onze verpleegzorg bestaat uit onder andere persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Uw medische verzorging is in handen van onze specialist ouderengeneeskunde. Welke zorg u precies krijgt, is afhankelijk van uw situatie en zorgindicatie.

Optimale vrijheid van bewegen
Savant zet zich in voor een veilige en aangename leefomgeving, waarin onze cliënten zo veel mogelijk zichzelf kunnen zijn en vrij kunnen bewegen. Wij gebruiken geen fixatiemiddelen zoals onrustbanden, stoelgordels, verpleegdekens en spanlakens. We zijn dan ook benoemd als fixatievrije zorginstelling. Mocht er in een zeer uitzonderlijke situatie geen oplossing zonder fixatie zijn, dan consulteert Savant deskundigen die niet bij de dagelijkse zorg voor de cliënt betrokken zijn.

Onze woonzorgcentra
U kunt gebruik maken van verpleeghuiszorg in onze mooie woonzorgcentra in Helmond, Mierlo, Asten, Someren en Nuenen. Proef de sfeer en breng een bezoek aan een van onze locaties. U bent van harte welkom! In sommige woonzorgcentra geldt een wachtlijst. Als u informatie wilt over beschikbaarheid, kunt u contact opnemen met onze Klantenservice.

Indicatie nodig
Voor verpleegzorg heeft u een indicatie nodig. Onze medewerkers van de Klantenservice kunnen u aangeven hoe u deze indicatie kunt aanvragen.

Tarieven
Naast uw indicatie kunt u gebruik maken van diverse aanvullende diensten. Klik hier voor een overzicht van tarieven.

Informatiebijeenkomsten
Regelmatig organiseert Savant avonden om mensen die op de wachtlijst staan voor verpleeghuiszorg psychogeriatrie en hun familieleden te informeren. Kijk hier voor meer informatie.

Vraag direct verpleeghuiszorg aan!
Neem vandaag nog contact met ons op voor verpleeghuiszorg of een vrijblijvend advies: