Verlenging ISO certificaat Savant Zorg

“Continu verbeteren zit in het bloed van Savant Zorg”

Op 4, 5 en 6 november is Savant Zorg beoordeeld door een externe auditor van TÜV Rheinland. De auditor heeft veel mensen gesproken en onder meer woonzorgcentra De Lisse en De Ameide bezocht. De conclusie van de auditor was zeer positief. Het ISO 9001 certificaat van Savant Zorg wordt dan ook verlengd.

Het keurmerk ISO 9001 geeft aan dat de organisatie goed is ingericht en goed functioneert. De indruk van de auditor is: “Er zijn veel veranderingen en ontwikkelingen bij Savant. De visie die is uitgezet vindt men op alle niveaus terug in denken en doen. Veranderingen worden als kansen gezien en worden op een beheerste wijze uitgezet en geïmplementeerd. Er is een duidelijke stip op de horizon. Er is vertrouwen om veranderingen aan te gaan. Continu verbeteren zit in het bloed van Savant.”

Enkele van de positieve punten die naar voren kwamen zijn de open, betrokken en enthousiaste medewerkers en overzichtelijke zorgdossiers. Ook werd de zelfredzaamheid box positief beoordeeld. Een box vol met handige hulpmiddelen die mensen in de wijk gratis kunnen uitproberen en waarbij ze vrijblijvend advies krijgen van een wijkverpleegkundige van Savant. Ook complimenteerde de auditor de high tea bijeenkomsten die onlangs in de wijk zijn georganiseerd door de cliëntenraad en waarbij zelfredzaamheid centraal stond. Inspirerende middagen met antwoord op vragen als: wat betekent zelfredzaamheid, hoe kan de cliënt daar zelf een bijdrage aan leveren en welke hulpmiddelen kunnen zelfstandig wonen makkelijker en aangenamer maken?

Jan Joris Heling, bestuurder Savant Zorg: “De zorg is onderhevig aan grote veranderingen. Onze organisatie heeft het afgelopen jaar dan ook veel voor haar kiezen gekregen. Dat medewerkers zo goed om kunnen gaan met deze veranderingen en het zien als een kans maakt me trots. Savant werkt aan een continue verbetering van de zorg. De verlenging van de certificering onderschrijft dat. Het komend jaar blijven we werken aan kwaliteit en toetsen we dat via de interne audits en tevredenheidsonderzoeken. De verbeterpunten uit de ISO audit worden meegenomen in de jaarplannen.”

De cliëntenraad van Savant organiseerde onlangs high tea’s in de wijk waarbij zelfredzaamheid centraal stond; een van de initiatieven die in de audit positief naar voren kwam.

De cliëntenraad van Savant organiseerde onlangs high tea’s in de wijk waarbij zelfredzaamheid centraal stond; een van de initiatieven die in de audit positief naar voren kwam.