Verlenging ISO certificaat Savant Zorg

“Klantgerichtheid zit in het DNA van medewerkers”

Een externe auditor van TÜV Rheinland heeft Savant Zorg in september bezocht voor de jaarlijkse toetsing van de ISO-certificering. Tijdens zijn bezoek sprak de auditor zowel medewerkers uit de wijkzorg als medewerkers van woonzorgcentra Savant de Lisse en Savant Sonnehove. Deze gesprekken gecombineerd met waarnemingen leverde Savant wederom een positieve beoordeling op. Met een verlenging van het ISO 9001:2015 certificaat als resultaat.

De ISO-auditor benoemt Savant als een beheerste organisatie die goed omgaat met veranderingen: “De klantgerichtheid zit in het DNA van medewerkers in alle delen van de organisatie. Ondanks dat er veel gebeurt – reorganisatie en veranderingen – gaat Savant door met het bieden van goede kwaliteit en het borgen ervan.”

Filmen voor zelfreflectie
Een mooi voorbeeld van hoge kwaliteit en het borgen ervan is het monitoren van ‘Omgevingszorg bij Dementie’. Omgevingszorg bij Dementie is een methodiek om de leefomgeving van cliënten met dementie op de verpleegafdelingen veilig, prettig en herkenbaar te maken. “We hebben zowel de woonomgeving, de werkprocessen als de bejegening hierop afgestemd”, vertelt Wilke Crommentuijn, teammanager verpleegafdelingen Savant Sonnehove. “Om positief te reflecteren op het werk, kunnen medewerkers gebruik maken van Video Interactie Begeleiding. Zij worden dan tijdens het werk gefilmd. Hierdoor zien medewerkers of ze de omgevingszorg goed toepassen en wat de verbeterpunten zijn. Dit hulpmiddel kunnen we inzetten als we vastlopen in de zorg voor een cliënt, bij het controleren van afspraken rond werkprocessen en bij zelfreflectie van iedere individuele medewerker.”

Wilke Crommentuijn, teammanager verpleegafdelingen Savant Sonnehove, in de huiskamer van de verpleegafdeling die zo is ingericht dat hij voor cliënten met dementie veilig, prettig en herkenbaar is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Trots op mooie resultaat

Savant is uiteraard heel trots op de erkenning die ze krijgt. Peter Bosselaar, bestuurder Savant Zorg: “De zorg is onderhevig aan grote veranderingen. Zo krijgt ook onze organisatie momenteel veel voor haar kiezen. Desondanks gaan onze medewerkers door met het leveren van goede kwaliteit met het beste bieden aan onze cliënten en hun familie als belangrijkste doel. Dat maakt me enorm trots! De verlenging van het ISO-certificaat zien we als een bekroning van ons mooie werk.”