Veilig en vertrouwd wonen in een verpleeghuis

Veilig en vertrouwd wonen in een verpleeghuis

Mensen met dementie hebben een beschermde leefomgeving nodig waar ze zich geborgen en vertrouwd voelen. Met passende, intensieve zorg en begeleiding. Ieder verpleeghuis van Savant Zorg biedt deze fijne en toegewijde zorg in een prettige, kleinschalige en veilige woonomgeving. 

Het is belangrijk dat u op een eigen, herkenbare plek woont waar u een zo aangenaam mogelijk leven kunt leiden. Zo woont u kleinschalig in een vertrouwde en overzichtelijke omgeving waar huiselijkheid, herkenbaarheid en geborgenheid voorop staan. Gewoon knus, net als thuis! Waar de vertrouwde zorg van uw familieleden en andere mantelzorgers kan worden voortgezet. In het verpleeghuis wordt u ondersteund door betrokken medewerkers. Zij bieden u de beste zorg en staan 24 uur per dag voor u klaar.

Aandacht voor al wat waardevol is
Uw welzijn, wensen en levensstijl staan centraal in de zorgverlening van Savant. Met aandacht voor wat waardevol is in uw leven. Zo werken we bijvoorbeeld met het Levensboek, een beeldend boek waarin onze verzorgers samen met u regelmatig door uw verleden lopen. Dit persoonlijke boek wordt gemaakt door uw familieleden en mantelzorgers. Zodat mooie herinneringen dagelijks worden gekoesterd!

Kleur de dag
De verpleeghuizen van Savant zijn warm en huiselijk omdat we weten dat een knusse woonomgeving heel belangrijk is. U woont in een kleine groep met andere bewoners en heeft een eigen appartement met uw eigen spullen. In de gezellige zitkamer ontmoet u andere bewoners. Rustig de krant lezen, samen een praatje maken, wandelen of een spelletje spelen: samen met u kleuren we uw dag. Gewoon fijn wonen in een ontspannen, huiselijke sfeer met zorg die noodzakelijk is.

Medische verzorging
Wonen met verpleeghuiszorg bestaat uit onder andere persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Uw medische verzorging is in handen van onze specialist ouderengeneeskunde. Welke zorg u precies krijgt, is afhankelijk van uw situatie en zorgindicatie.

Optimale vrijheid van bewegen
Savant zet zich in voor een veilige en aangename leefomgeving, waarin onze cliënten zo veel mogelijk zichzelf kunnen zijn en vrij kunnen bewegen. Wij gebruiken geen onrustbanden, stoelgordels, verpleegdekens en spanlakens. Met andere vrijheidsbeperkende en gedragsbeïnvloedende medicijnen zijn wij zeer terughoudend.

Woonzorgcentrum in uw regio
U kunt gebruik maken van wonen met verpleeghuiszorg in onze mooie woonzorgcentra in Helmond, Mierlo, Asten en Someren. Proef de sfeer en breng een bezoek aan een van onze locaties. U bent van harte welkom!

In sommige woonzorgcentra geldt een wachtlijst. Als u informatie wilt over de beschikbaarheid, kunt u contact opnemen met onze Klantenservice.

Te huur vanaf medio 2017: moderne appartementen met zorg in centrum Nuenen
In het hart van Nuenen verrijst in 2016 een geheel nieuw, royaal woonzorgcentrum voor mensen met dementie. De nieuwe locatie krijgt de naam Savant van Lenthof. Voor meer info kijk hier.

Indicatie nodig
Voor wonen met verpleeghuiszorg heeft u een indicatie nodig. Onze medewerkers van de Klantenservice kunnen u aangeven hoe u deze indicatie kunt aanvragen.

Tarieven
Naast uw indicatie kunt u gebruik maken van diverse aanvullende diensten. Klik hier voor een overzicht van tarieven.

Informatiebijeenkomsten
Regelmatig organiseert Savant avonden om mensen die op de wachtlijst staan voor verpleeghuiszorg psychogeriatrie en hun familieleden te informeren. Kijk hier voor meer informatie.

Vraag direct wonen met verpleeghuiszorg aan!
Neem vandaag nog contact met ons op voor wonen met verpleeghuiszorg of een vrijblijvend advies: