Veel gestelde vragen Zorg en service

Bij Savant staat de vraag van onze cliënten centraal. De vragen die ontstaan bij het ouder worden, daar luisteren we naar. Hieronder vindt u het antwoord op een aantal veelgestelde vragen van clienten die gebruik maken van Zorg en service. Mocht uw vraag er niet tussen staan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Tekst

Zorg en service

 

Mag mijn kleinkind een nachtje komen logeren?

U mag zeker uw kleinkind ontvangen voor een gezellig bezoek of logeerpartij. U woont tenslotte zelfstandig. Wel vragen wij u rekening te houden met omwonenden en de eventuele overlast van het logeren te beperken.

 

Kan ik bij Savant gezellig samen met anderen sporten?

Jazeker, samen met anderen sporten en bewegen wordt binnen Savant zeer gestimuleerd. Het levert namelijk een goede bijdrage aan uw gevoel van welbevinden en gezondheid. Savant heeft een bewegingsagoog in dienst, die u kan helpen bij de beperkingen van uw bewegen. Denk aan oefeningen voor kracht en balans.

 

Kan ik ook tijdelijk in een appartement van Savant verblijven?

Jazeker! Savant heeft appartementen waar u voor korte tijd kunt verblijven met de zorg die u nodig heeft. Wij noemen dit Eerstelijns verblijf. U kunt rustig aansterken in een fijne omgeving waar u wordt omringd met professionele zorg. Savant neemt de zorg over van het ziekenhuis. Wij bieden persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding, afhankelijk van uw situatie, wensen en levensstijl. Tijdens het tijdelijke verblijf bij Savant blijft de medische verzorging meestal in handen van uw eigen huisarts of specialist ouderengeneeskunde. U krijgt een mooi appartement dat van alle gemakken is voorzien. Dit volledig ingerichte appartement heeft een eigen keukenunit, toilet en doucheruimte. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van alle faciliteiten die ons woonzorgcentrum te bieden heeft, bijvoorbeeld het restaurant waar u kunt genieten van een smakelijke maaltijd, de kapper, pedicure en het internetcafé. Natuurlijk bent u ook welkom bij alle activiteiten.

 

Kan ik voorrang krijgen voor bepaalde zorg?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. De aanvragen worden afgehandeld op volgorde.

 

Kan ik mijn huisdier meenemen naar een appartement bij Savant?

Ja, dit is, op woonzorgcentrum Savant de Ameide na, overal toegestaan.

 

Kan ik via Savant een taxi bestellen om naar mijn familie te gaan?

Nee, het bestellen van een taxi voor een bezoek aan familie of ziekenhuis bijvoorbeeld dient u zelf te doen. Savant heeft hier geen rol in.

 

Is er een leeftijdsgrens voor het wonen in een appartement?

 Ja wij hanteren de leeftijdsgrens vanaf 65 jaar en ouder.

 

 

 

Tekst

Huren

 

Waar kan ik me inschrijven voor een huurappartement?

Savant Zorg gebruikt het platform Wooniezie.nl voor het aanbieden van haar huurappartementen. Naast Savant zijn er meer corporaties aangesloten op deze website.

 

Hoe het werkt? 

Uit het aanbod op wooniezie.nl kunt u zelf uw keuze maken en reageren. Voor sommige appartementen gelden inkomenseisen, deze worden vermeld indien van toepassing. Bij aanvaarding van een appartement betaalt u eenmalig € 50,- administratiekosten aan wooniezie. Wanneer u interesse heeft in een bepaalde woning en u voldoet aan eventueel gestelde voorwaarden dan kunt u via wooniezie.nl op de woning reageren. Op basis van inschrijfduur en een eventuele indicatie voor zorg wordt een woning toegewezen. U ontvangt daarover dan persoonlijk bericht.

 

 

Hoe lang duurt het voordat ik in aanmerking kom voor een appartement?

De wachtperiode kan verschillend zijn, hier is geen vaste termijn voor af te geven. Dit is onder andere afhankelijk van aanbod, uw inschrijfduur, uw leeftijd enzovoort.

Wel is eventuele voorrang voor een zorgwoning mogelijk:

  • Via een zorgindicatie
  • Via een indicatie voor persoonlijke verzorging van een wijkverpleegkundige

In de regio Helmond, Asten, Someren en Mierlo is de voorrang voor een zorgwoning geregeld via Wooniezie. Met een voorrangsregeling is het mogelijk om woningzoekenden met een (toekomstige) zorgvraag zo goed mogelijk te helpen bij het bemiddelen voor een zorgwoning.

 

Tekst

Staat uw vraag er niet tussen?

We horen het graag. 

 

Contact