Uw kind ondersteunen met Video hometraining

Vragen over de opvoeding? Bent u niet zeker over de benadering die het beste past bij uw kind? Als uw baby veel huilt, uw kind erg druk is, slecht luistert of als er onderling veel ruzie is, biedt Video hometraining (VHT) nieuwe inzichten. Ook bij opvallend gedrag en ontwikkelingsproblemen bij uw kind kan deze methodiek een grote verbetering brengen.

VHT is een kortdurende vorm van begeleiding bij opvoedingsproblemen waarbij video-opnames worden gemaakt, van bijvoorbeeld een spelmoment. Deze korte opnames worden met u nabesproken en geven inzicht in de interactie tussen u en uw kind en in de mogelijkheden en eigenheid van uw kind. Samen kijken we hoe u daar het beste op af kunt stemmen om de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind zo goed mogelijk te stimuleren. U zult weer met plezier en vertrouwen uw kind kunnen ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling! VHT is bedoeld voor ouders van kinderen van 0 tot 18 jaar die spanning ervaren in de opvoeding of opvoedingsvragen hebben. Thuisbegeleiding biedt ondersteuning bij ouders waarbij:

  • De hechting met de baby onder druk staat of moeilijk tot stand lijkt te komen.
  • De interactie met het kind moeilijk is door onbegrip, irritaties en machteloosheid.
  • Opvoedingsvaardigheden tekortschieten waardoor het contact met het kind negatief verloopt.
  • De sociaal-emotioneel ontwikkeling van het kind onder druk staat voor problemen in de communicatie en het contact met het kind.

Voor meer informatie over Video hometraining kunt u contact opnemen met onze Klantenservice. Bel  (0492) 572 000 of stuur een e-mail naar klantenservice@savant-zorg.nl