Start bouw nieuw woonzorgcentrum Savant

Naam complex onthuld: Savant van Lenthof

In het centrum van Nuenen verrijst in 2016 een geheel nieuw, royaal woonzorgcentrum van Savant Zorg, regionale aanbieder van woon- en thuiszorg in de regio Zuidoost-Brabant. De nieuwe locatie krijgt de naam Savant van Lenthof. De bouw van dit project is in juni van start gegaan. Op maandag 20 juni vond een feestelijke bijeenkomst plaats in restaurant De Zonnewende om de start van de bouw aan te kondigen. De naam van het nieuwe woonzorgcentrum werd die middag onthuld.

dementie

Naast een beschermde woonomgeving biedt Savant in het nieuwe woonzorgcentrum Savant van Lenthof verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. De appartementen zijn beschikbaar vanaf medio 2017.

Het nieuwe woonzorgcentrum is voor mensen met dementie. Het wordt een modern gebouw met 30 appartementen, verschillende gemeenschappelijke ruimtes, een fraaie tuin en maximale bewegingsvrijheid voor de huurders. De nieuwe appartementen zijn beschikbaar vanaf medio 2017.

Regie en welzijn
Savant van Lenthof wordt ingericht volgens de nieuwste inzichten. Joris Sträter, directeur woonzorg bij Savant licht toe hoe dit eruit ziet: “De nieuwe bewoners huren zelf hun appartement en wonen hier thuis. De zorg die familie en mantelzorger geven, wordt gewoon voortgezet in het appartement in het woonzorgcentrum. Daar verandert helemaal niets aan. Familie is altijd welkom. Het uitgangspunt is dat de regie bij de klant ligt. De zorg van familie en mantelzorger is de basis en Savant vult hier naar wens op aan met professionele zorg. Er zal dan ook 24 uur per dag deskundige zorg in de nabijheid zijn. Daarnaast is er voor de bewoners maximale bewegingsvrijheid en is er veel aandacht voor welzijn en welbevinden.”

Informatiebijeenkomst
Inmiddels hebben verschillende geïnteresseerden zich al gemeld bij de zorgorganisatie. Voor hen wil Savant een informatiebijeenkomst gaan organiseren, zodat zij bekend raken met de mogelijkheden van Savant van Lenthof.

Lees hier meer over Savant van Lenthof.