Savant Zorg opent multifunctioneel restaurant in centrum Helmond: Gasterij De Ameide

“Gezelligheid is troef en iedereen is welkom!”

Na vier maanden intensief verbouwen was vrijdag 25 september de opening van Gasterij De Ameide in woonzorgcentrum De Ameide. Een multifunctionele ruimte voor liefhebbers van onder meer een smakelijke maaltijd, literatuur of gezellig samenzijn. Jan Wuyts, teammanager diensten bij Savant Zorg: “We willen dat het restaurant fungeert als middelpunt van de wijk. Het is een fijne plek om te ontmoeten.”

 Het hernieuwde restaurant is dagelijks geopend van negen uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds en biedt naast een volledige maaltijd ook diverse hapjes en drankjes. Vanaf november wordt het aanbod uitgebreid met een kleine kaart met diverse lunchgerechten. Jan Wuyts: “In het restaurant kan men daarnaast films kijken, rustig een boek lezen en deelnemen aan activiteiten als sjoelen, biljarten en zijn er voor de ouderen bewegingsoefeningen. Het is een multifunctionele ruimte waar zelfs een bibliotheek bij komt.”

Gezelligheid als troef
Dora van Vlerken, directeur woonzorg bij Savant: “Gasterij De Ameide geeft kleur aan het leven van de bewoners en mensen uit de wijk. Het is een centrale plek. Als het hart van een huis. Een aangename lichte en luchtige ruimte.” Opvallend aan de architectuur zijn de lange verticale raampartijen die binnen en buiten samenbrengen. Daarnaast is er veel met hout gewerkt. Het restaurant heeft hierdoor een moderne sfeer en warme uitstraling. Jan Wuyts: “Het is fijne plek om samen te komen. Gezelligheid is troef en iedereen is welkom!”

Gratis scootmobiel rijden
Tijdens de opening werd nog een ander bijzonder project belicht: de scootmobielpool. Wethouder van der Zanden gaf het officiële startsein. In samenwerking met de gemeente Helmond en het bedrijf Medipoint stelt Savant Zorg twee scootmobielen beschikbaar. Ze zijn gratis te gebruiken door iedereen in en om De Ameide met een lichamelijke beperking die zelf geen scootmobiel heeft, maar er wel af en toe eentje wil rijden. Ameide-bewoonster Suze Vos vindt het een goed initiatief: “Het bespaart me veel geld. Tot vorige week betaalde ik een vast bedrag per maand voor mijn scootmobiel. Dat hoeft nu niet meer. Nu blijft er wat over voor een extra drankje in het nieuwe restaurant.” Als het project een succes blijkt, dan wordt het aantal scootmobielen uitgebreid. Geïnteresseerden kunnen een scootmobiel reserveren via de website van Medipoint www.medipoint.nl.

De opening van het nieuwe restaurant van De Ameide was een groot feest.

De opening van het nieuwe restaurant van De Ameide was een groot feest.