Savant stimuleert vitaliteit medewerkers

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

De medewerkers van Savant zetten zich elke dag in om de best mogelijke zorg te leveren aan elke cliënt. Om de professionele zorg te kunnen waarborgen, stimuleert Savant medewerkers om óók goed voor zichzelf zorgen. Daarom vond er van 13-19 april een speciale actieweek plaats  met een groot aantal gezonde en ontspannende workshops waaraan medewerkers konden deelnemen.

De zorg verandert; mensen wonen langer thuis en er wordt een beroep gedaan op hun zelfredzaamheid. De zorg van Savant is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid waarbij veel aandacht bestaat voor vitaliteit van cliënten.  Niet alleen voor cliënten, maar ook voor medewerkers van Savant is proactief bezig zijn met gezondheid echter van belang. “Werken in de zorg is behoorlijk zwaar. Om vitaal aan het werk te blijven, zul je goed voor jezelf moeten zorgen”, vertelt Mirjam Mensinga, coördinator verzuim en re-integratie bij Savant. “Bijvoorbeeld door te sporten, gezond te eten en voldoende tijd te nemen voor ontspanning. We willen onze medewerkers bewust maken van hun duurzame inzetbaarheid en de rol die ze hier zelf in hebben. Savant stimuleert en faciliteert dit. Daarom organiseerden wij naast ons reguliere programma een speciale BRAVO-week, gericht op Zorg voor Jezelf”.

BRAVO
De naam BRAVO-week is gebaseerd op het landelijke begrip voor gezond leven en vitaliteit. BRAVO staat voor meer Bewegen, stoppen met Roken, matigen met Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning. Op deze vijf terreinen bood Savant twintig workshops aan voor medewerkers. Alle workshops werden verzorgd door medewerkers zelf of door externen die dit belangeloos doen. Een greep uit het gevarieerde aanbod: tai chi, stoppen met roken, alcoholvrije cocktails maken, gezonde visgerechten bereiden, schilderen en hardlopen. Op zaterdag 18 april werd de week afgesloten met een wandeltocht voor het hele gezin in Natuurpoort Nederheide.

Positieve reacties
Het aantal aanmeldingen was boven verwachting en er zijn zelfs extra workshops gepland. “Medewerkers zijn zeer enthousiast over het initiatief.  Ze zien het als blijk van waardering van hun werkgever en een manier om zichzelf te ontwikkelen of om kennis te maken met een activiteit die zij nog niet kennen”, aldus Wil Oosterhof, beleidsadviseur bij Savant. Medewerkers Ine Maas en Truus Damen verzorgden de workshop ‘Zeepkettingen maken’. Ine: “Ik vind duurzame inzetbaarheid een heel belangrijk onderwerp en daarom wilde ik graag een actieve bijdrage leveren aan de BRAVO-week. Mijn collega Truus en ik zijn allebei best creatief en deze workshop ‘zeepkettingen maken’ past daar prima bij. Creatief bezig zijn, werkt ontspannend.”

Ook collega Petra van Dongen vindt de BRAVO-week een mooi initiatief en tekende voor maar liefst zeven workshops in, waaronder Nordic Walking. “Ik wandel veel en doe regelmatig mee aan marsen. Tijdens de workshop heb ik gemerkt dat je door de stokken beter rechtop gaat lopen en dat zo je houding verbetert. Kortom, een leuke, positieve week!”

Savant medewerkers tijdens de Nordic Walking workshop

Savant medewerkers tijdens de Nordic Walking workshop