Ria Valk brengt sfeer bij Savant Zorg in Sonnehove

Savant is dit jaar een van de gelukkige winnaars van de CZ Verwenzorgprijs. De prijs bestaat uit een optreden van Ria Valk voor bewoners van woonzorgcentrum Sonnehove in Someren. Afgelopen woensdag genoten de bewoners genoten.

Het CZ Fonds nodigt elk jaar zo’n 500 zorginstellingen uit om ideeën in te sturen voor een verwendag voor hun cliënten. Ria Kastelijns, begeleider welzijn bij Savant Zorg, kwam met het idee om Ria Valk uit te nodigen in woonzorgcentrum Sonnehove. “Ik zocht naar iets ludieks en wilde onze bewoners graag een bijzonder optreden cadeau geven van een bekende Nederlander. Al denkend kwamen we op het idee Ria Valk uit te nodigen. Iedereen kent haar en we hadden het idee dat zij wel sfeer kan maken. Toen we Ria Valk benaderden, reageerde ze direct heel erg positief. We konden echt merken dat ze veel sympathie voelt voor oudere mensen.”

Sfeermaker
Het optreden van Ria Valk was op woensdagmiddag 22 oktober. De hal van Sonnehove, waar het optreden plaatsvond, was tot de nok gevuld en de sfeer was uitgelaten. “In het begin moesten de bewoners wel even wennen en waren ze een beetje afwachtend. Maar door haar enthousiasme wist Ria Valk al snel het ijs te breken. De handen gingen in de lucht en er werd zelfs een kleine polonaise gedaan. Na het optreden heb ik van de bewoners echt alleen maar positieve reacties gekregen. Mensen vonden het geweldig!”, zegt een stralende Ria Kastelijns, die erg dankbaar is voor de 15 vrijwilligers die meehielpen deze middag: “Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest!”

Heerlijk luisteren
Tijdens het uitgebreide optreden zong Ria Valk een aantal van haar grootste hits en een medley van populaire meezingers. Een van de bewoners die met plezier terugkijkt op het concert is mevrouw Van Eijk-Klomp. “Ik heb zó genoten. Van mij had Ria Valk nog wel een uurtje langer mogen blijven. Ook al is Ria zelf ook niet meer de jongste, ze heeft nog steeds een heel goede stem. En ze is ook nog zo bewegelijk! Ja, ze deed het echt heel goed. Het was leuk dat ik de meeste liedjes nog van vroeger kende. Als ik een betere stem zou hebben, had ik meegezongen, maar nu heb ik heerlijk zitten luisteren”, zegt mevrouw Van Eiklomp lachend.

Verwenzorgprijs CZ Fonds
Het CZ Fonds introduceerde de verwenzorgprijs 10 jaar geleden. Het fonds geeft elk jaar 40 ‘verwenzorgdagen’ cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg in Zuidoost-Brabant, Zuid-Limburg, Zeeland, West-Brabant en Zuid-Hollandse eilanden. Dit jaar waren er maar liefst 156 inzendingen. Een jury beoordeelde alle ideeën en selecteerde de meest bijzondere. Het initiatief van Ria Kastelijns kreeg van het CZ Fonds 1000 euro.

foto ria valk

De bewoners van Sonnehove werden extra verwend door een optreden van Ria Valk.
Foto: Wim Maas