Praktijkervaringen Thuisbegeleiding

De Thuisbegeleiding van Savant biedt ondersteuning bij verschillende vraagstukken. Lees hier enkele praktijkervaringen van onze cliënten.

‘Ik ging volledig kopje onder. Was erg depressief en kon niet meer goed voor mijn drie kinderen zorgen. Ik lag hele dagen op de bank te slapen. Ik had zoveel zorgen. Hoe kon ik die oplossen? Ik wist niet waar ik moest beginnen. Met de Thuisbegeleider heb ik opgeschreven wat ik graag wilde bereiken. Samen zijn we stap voor stap zaken aan gaan pakken. Ik doe nu vrijwilligerswerk bij een verzorgingshuis en krijg daar een opleiding. Ik heb nu meer zelfvertrouwen en een doel om ’s ochtends voor op te staan’.

‘Ik ben nogal koppig en zat gevangen in mijn gedachten, kon er niet aan ontsnappen. Ook in mijn huis was het een complete chaos. Ik heb weinig vertrouwen in mensen, los het liever zelf op. Door de wekelijkse gesprekken met de Thuisbegeleider heb ik weer ruimte in mijn hoofd. Zij respecteert mij zoals ik ben. We zijn eerst samen het huis gaan opruimen en hebben gezocht naar een dagbesteding. Ik ga nu naar de wekelijkse biljartclub’.

‘Ik liet alles overheersen door de ‘grote lijnen’: mijn ontslag op kantoor en mijn man die weinig thuis is. Ik zag alles door een negatieve bril. Niks had meer zin. Ik kon nota bene niet eens het huishouden bijhouden. Door zo te denken, ben ik in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. De Thuisbegeleider heeft me houvast gegeven bij het inrichten van mijn dagelijkse leven. Ik heb geleerd dat het al een overwinning is om de kinderen te verzorgen en ze op tijd naar school te brengen. Het is een klein stapje voorwaarts. Maar door de dingen in stapjes te zien, zie ik sommige zaken weer in een positiever licht en ben ik optimistischer geworden. Het gaat nu, na twee maanden, al een stuk beter met me.’