Plezant, logeerhuis voor mensen met dementie, houdt open huis op zaterdag 7 april

Midden in het centrum van Lieshout opent binnenkort Plezant, een logeerhuis voor mensen met dementie. Een prettige accommodatie met een fijne tuin en sfeervolle kamers waar zeven gasten met dementie kunnen logeren. Een plek waar mantelzorgers met een gerust hart hun partner, vader, moeder of vriend naar toe kunnen brengen. Zodat ze zelf even kunnen opladen. Plezant organiseert op 7 april een open huis van 10.00 en 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Plezant is gevestigd aan Franciscushof 17 in het centrum van Lieshout. Barbara Wetsteijn, coördinator van Plezant: “Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing. Daarna kunnen we beginnen aan het inrichten van sfeervolle kamers waar zeven mensen met dementie kunnen logeren. We gaan een omgeving creëren die voor onze gasten zo vertrouwd mogelijk is, waar zij zichzelf kunnen zijn.”

Via de casemanagers van Savant en Zorgboog kunnen mensen zich aanmelden om gebruik te maken van de logeer mogelijkheid.

De zorg en ondersteuning in Plezant wordt geleverd door een enthousiast team van vrijwilligers en professionals. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Ben jij of ken jij iemand die als vrijwilliger iets wil betekenen voor mensen met dementie of wil je meer informatie over Plezant, kijk dan op www.ikkiesvoorons.nl. Je kunt ook contact opnemen via het cliëntencontactcentrum van de Zorgboog, telefoonnummer 0900 899 86 36.

Plezant is een initiatief van Savant Zorg, de Zorgboog, de zes Peelgemeenten, de LEV groep, Zorgcoöperatie Gemert en CZ Zorgverzekeraar.