Peter Bosselaar nieuwe bestuurder Savant Zorg

Op 1 maart 2016 wordt Peter Bosselaar de nieuwe bestuurder van Savant Zorg, zorgaanbieder van thuis- en woonzorg in de regio Zuidoost-Brabant. Peter Bosselaar volgt Jan Joris Heling op, die na ruim 15 jaar bij Savant vertrekt.

De voorzitter van de raad van toezicht van Savant Zorg, Charles de Wuffel, is verheugd om de naam van de nieuwe bestuurder mede te kunnen delen. “Peter Bosselaar is een enthousiaste persoonlijkheid en een goede opvolger van onze huidige bestuurder. Hij heeft brede ervaring op alle gebieden van zorg die voor Savant van belang zijn. Met zijn inhoudelijke kennis en open, verbindende houding zal hij Savant verder ontwikkelen als professionele speler in de dynamische zorgomgeving waar we mee te maken hebben. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”Peter Bosselaar wordt de nieuwe bestuurder van Savant Zorg. De voorzitter van raad van toezicht van Savant Zorg; “Peter is een enthousiaste persoonlijkheid en een goede opvolger van onze huidige bestuurder”.

Peter Bosselaar (1963) is ruim zes jaar directeur geweest bij Opella, een grote organisatie voor wonen, welzijn en zorg in de Veluwe. Daarvoor was hij onder andere divisiemanager thuiszorg. Hij studeerde beleid en management gezondheidszorg aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. In zijn werk heeft Bosselaar zich getoond als sterke, innovatieve directeur die dichtbij de werkvloer staat.

Over zijn functie bij Savant zegt Peter Bosselaar: “De langdurige zorg verandert in een rap tempo en Savant Zorg heeft een prachtige en solide basis om die veranderingen zelf mede vorm te geven. De ruimte die zorgprofessionals nodig hebben om aandacht en kwaliteit aan cliënten te bieden zijn daarin enorm belangrijk. Ik kijk er naar uit om samen met cliënten en hun mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers en andere maatschappelijke organisaties verder te bouwen aan een toekomstbestendige ouderenzorg in de regio Zuidoost-Brabant.”

Onder leiding van Jan Joris Heling is Savant afgelopen 15 jaar ontwikkeld tot een grote, regionale en gecertificeerde zorgorganisatie waarbij de kwaliteit van de zorg voor de cliënten centraal staat. Per 1 maart 2016 stopt hij bij Savant Zorg. Hij zet deze stap omdat de organisatie thans in een uitstekende uitgangspositie voor de toekomst verkeert.