Kwaliteit en veiligheid

Maximale tevredenheid

Savant Zorg wil graag dat u maximaal tevreden bent over de kwaliteit van onze professionele zorg- en dienstverlening. Daarom werken we met het ISO 9001 certificaat. Zo houden we als gecertificeerde zorgorganisatie de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening structureel op een hoog niveau. Daar kunt u op vertrouwen!

Kwaliteit zit in de haarvaten van onze organisatie. Dat merkt u bijvoorbeeld in de dagelijkse zorg. Deze is helemaal afgestemd op uw wensen en eisen. Door het ISO certificaat werken we voortdurend aan kwaliteitsverbetering van de zorg- en dienstverlening. Zodat u alleen het beste krijgt!

Veiligheid
Onze cliënten, zowel thuis als in een van onze woonzorgcentra, kunnen erop vertrouwen dat onze zorg veilig is. Bij Savant werken we volgens wet- en regelgeving die voor onze zorg- en dienstverlening van toepassing is om veilige zorg te garanderen. Veiligheid binnen Savant is gericht op 4 gebieden:

  • Veiligheid van de zorg; vakbekwame zorg die bij de cliënten past en hen geen schade toebrengt.
  • Veiligheid van het werk; arbeidsveiligheid zodat medewerkers veilig, verantwoord en met plezier kunnen werken.
  • Veiligheid van gebouwen; veiligheid van de woonplek van cliënten en de werkplek van medewerkers.
  • Veiligheid van de bedrijfsvoering; continuïteit en kwaliteit van de bedrijfsvoering.

Fixatievrije zorg
Als eerste zorgorganisatie in de regio heeft Savant Zorg het driesterren waarborgzegel Fixatievrije zorginstelling behaald. Het certificaat waarborgt dat vrijheid beperkende maatregelen, tot een minimum worden beperkt. Het waarborgzegel van Innovatiekring Dementie geldt voor alle locaties van Savant Zorg. Hiermee garandeert Savant Zorg optimale bewegingsvrijheid voor cliënten met dementie.

Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg
Het nieuwe Kwaliteitskader verpleeghuiszorg is in januari 2017 vastgesteld. Zorgorganisaties en zorgverleners moeten dit nieuwe kwaliteitskader implementeren in hun eigen organisatie. De focus van het Kwaliteitskader ligt op ‘samen leren’ als basis voor kwaliteitsverbetering.  Klik hier voor meer informatie en de personeelssamenstelling van de verpleeghuiszorg van Savant Zorg.

Privacy
Cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Savant Zorg hebben er recht op dat Savant als zorgaanbieder en werkgever zorgvuldig en vertrouwelijk omgaat met hun persoonlijke gegevens. Dit recht hebben zij en Savant bewaakt dit door het toepassen van geldende wet- en regelgeving. Daarnaast creëert Savant bewustwording bij de medewerkers en vrijwilligers. De informatiebeveiliging voert Savant proactief uit. Zo is Savant een betrouwbare zorgverlener en werkgever.