Ontmoetingsdiners van Savant Zorg druk bezocht

‘We bieden mensen een gezonde, betaalbare maaltijd aan’

Het bevorderen van het sociaal contact tussen thuiswonende ouderen tijdens een heerlijke en voedzame driegangenmaaltijd in een van de Savant-locaties. Dat is het doel van de ‘Savant Ontmoetingsdiners’ die plaats vinden in dorpen en stadswijken in het werkgebied van de zorgorganisatie. Een bijzonder initiatief van de Cliëntenraad Zorg Thuis van Savant Zorg.

Inmiddels zijn er al zeven ontmoetingsdiners geweest. Woensdag 2 juli was het de beurt aan woonzorgcentrum Rivierenhof in Helmond waar ruim zeventig ouderen aanschoven voor een gezellig praatje en een smakelijke maaltijd van Savant Culinair. Binnenkort vinden de laatste twee ontmoetingsdiners plaats in woonzorgcentra De Lisse in Asten en De Ameide in Helmond. Dan hebben in totaal 430 thuiswonende cliënten van Savant Zorg deelgenomen aan dit unieke gebeuren.

Gezellig én gezond!
Behalve het bevorderen van het sociaal contact promoot Savant Zorg tijdens de ontmoetingsdiners de lekkere en verantwoorde maaltijden van Savant Culinair op de diverse Savant-locaties. In onze woonzorgcentra en ontmoetingscentra zijn ook wijk- en dorpsbewoners van harte welkom, vertelt Jan Joris Heling, bestuurder van Savant Zorg. “Mensen die zelfstandig thuis wonen kunnen elkaar ontmoeten in onze woonzorgcentra en ontmoetingscentra. Bovendien bieden we de gasten een gezonde, betaalbare maaltijd aan. Zo komen mensen uit hun huis, bewegen meer, ontmoeten elkaar en kunnen daardoor langer zelfstandig blijven wonen. Gezellig én gezond! Met de ontmoetingsdiners voldoen we kortom aan een behoefte. Tegelijkertijd maken deelnemers kennis met ons professionele en uitgebreide zorg- en dienstenaanbod.”

Praten met andere mensen
De ontmoetingsdiners, waaraan de gasten gratis deelnemen, zijn mogelijk gemaakt door een gift van een steunstichting van Savant Zorg. Jos Gruijters, voorzitter van Cliëntenraad Zorg Thuis: “Veel mensen die deelnemen aan de ontmoetingsdiners zijn alleenstaand en wonen thuis. Voor hen is het belangrijk dat ze even niet alleen zijn en aan andere mensen hun verhaal kwijt kunnen. Wat is er dan leuker om dit op een mooie locatie te doen onder het genot van een smakelijke driegangenmaaltijd?! De bal moet nu bij de wijkbewoners liggen. Zij weten dat de mogelijkheid van het eten van een gezamenlijke maaltijd van Savant er is en hopelijk maken zij hier steeds meer gebruik van.”

Zoals Brabanders het gewend zijn
De ruim zeventig deelnemers aan het ‘Savant Ontmoetingsdiner’ in Rivierenhof zijn onverdeeld enthousiast over het menu. “Vooral het hoofdgerecht van rode kool met aardappelpuree en stooflapje is een overheerlijk gerecht. Gewoon zoals Brabanders het gewend zijn”, zegt mevrouw Jet Koll. Zij zit met drie andere dames gezellig te keuvelen aan een mooi gedekte tafel. “Wij kenden elkaar niet. Omdat ik alleen woon, zoek ik bewust de gezelligheid op. Daarom kom ik vaker in Rivierenhof als er activiteiten zijn. Meestal kook ik thuis voor mezelf, maar nu hoef ik niets te doen. Het eten wordt fijn geserveerd en ik geniet met volle teugen.”

Voor meer informatie over de maaltijden van Savant kijk hier

Ontmoetingsdiner Rivierenhof

Ontmoetingsdiner Rivierenhof

Ontmoetingsdiner Rivierenhof.