Afbeelding bij artikel
Waarborgzegel

Waarborgzegel bewegingsvrijheid voor locaties weer verlengd

Gepubliceerd: 12-03-2019
Body tekst

De looptijd van het waarborgzegel voor Savant als fixatievrije zorginstelling is onlangs weer verlengd. Dit betreft ons beleid om optimale bewegingsvrijheid voor cliënten met dementie te garanderen.

 

Het waarborgzegel hebben we voor alle Savant-locaties reeds sinds 2014. Voortzetting is belangrijk omdat fixatievrije zorg de basis is van onze zorgverlening voor mensen met dementie. We zijn dus erg blij met deze verlenging, die toegekend werd door Innovatiekring Dementie (IDé).

 

We willen onze bewoners zoveel mogelijk bewegingsruimte bieden in een veilige omgeving. Het certificaat waarborgt dat zowel het fixeren (vrijheidsbeperkende maatregelen) als het voorschrijven van gedragsbeïnvloedende medicatie aan cliënten met dementie tot een minimum wordt beperkt.

 

Wet Zorg en Dwang
Vanaf 1 januari 2020 gaat de nieuwe landelijke Wet Zorg en Dwang in. Deze wet heeft ook impact op de wijze waarop wij de fixatievrije zorg organiseren. De verlenging van het waarborgzegel biedt ons de ruimte om daar goed op in te spelen, zodat we onze belofte kunnen blijven waarmaken.

 

Hoogst mogelijke waardering
Ruim anderhalf jaar geleden gingen we reeds van twee sterren naar drie sterren binnen dit waarborgzegel, de hoogst mogelijke waardering. “De verlenging van het waarborgzegel is een geweldig compliment voor alle medewerkers die betrokken zijn bij de zorg voor onze cliënten met dementie!”, aldus Joris Sträter, directeur woonzorg bij Savant Zorg.