Afbeelding bij artikel
bezoek

Versoepeling maatregelen bij Savant Zorg

Gepubliceerd: 12-06-2020
Body tekst

Vanwege het coronavirus zijn onze woonzorgcentra tijdelijk gesloten voor bezoek. Gelukkig versoepelen de maatregelen en is er weer meer mogelijk. Hieronder kunt u lezen over de versoepelingen. De versoepelingen kunnen per locatie verschillen, omdat niet op alle locaties dezelfde faciliteiten aanwezig zijn. Per locatie zijn bewoners en contactpersonen op de hoogte gesteld van de versoepeling op hun locatie. 

Bezoekregeling 
Er was één vaste bezoeker per bewoner toegestaan. Per 15 juni zijn er meer vaste bezoekers toegestaan. Uiteraard mogen de bezoekers geen gezondheidsklachten hebben en dient de 1,5 meter afstand in acht te worden genomen. Er zijn bepaalde looproutes, vaste bezoekmomenten en bezoekers wordt gevraagd hygiënemaatregelen na te leven.   
 
Buiten wandelen 

Bewoners mogen zelfstandig of met de bezoeker buiten wandelen. Uiteraard geldt ook hier dat er geen gezondheidsklachten mogen zijn en dat er 1,5 meter afstand is. Daarnaast is het advies om drukke plaatsen te vermijden. 

Restaurant  
Vanaf 8 juni konden de restaurants van onze woonzorgcentra weer open voor onze bewoners. Bezoekers van buitenaf kunnen nog geen gebruik maken van de restaurants.

Kapper, pedicure en fysiotherapie
Het is voor onze bewoners weer mogelijk gebruik te maken van de kapper, pedicure en fysiotherapie op de locatie. Externe kappers zijn op de locaties nog niet toegestaan. Ook externe pedicures en fysiotherapeuten zijn nog niet toegestaan, mits er een medische noodzaak is. 

Dagbesteding en vrijwilligers
Op onze locaties is gestart met een gedeeltelijke herstart van de dagbesteding. De komende tijd wordt gekeken naar de mogelijkheden voor verdere uitbreiding hiervan. Om onder andere dagbesteding en restaurantopening mogelijk te maken, zijn vrijwilligers jonger dan 70 jaar weer toegestaan op onze locaties.

Toekomst 
Voor alle bovenstaande versoepelingen, volgen wij de landelijke richtlijnen. Mocht er een corona-besmetting zijn op een van onze locaties, dan verandert de situatie en wordt gekeken naar de consequenties daarvan.

Meer informatie?   
Voor meer informatie kunt u tussen 08.00 en 17.30 bellen met de Klantenservice van Savant Zorg via (0492) 572 000. Kijk op www.rivm.nl voor meer informatie over het corona-virus. Of bel met het landelijke informatienummer 0800 - 1351.