Afbeelding bij artikel
De Ameide

Uitbraak Savant de Ameide lijkt over hoogtepunt heen te zijn

Gepubliceerd: 28-01-2021
Body tekst

Woonzorgcentrum Savant de Ameide in Helmond is afgelopen weken hard getroffen door corona. Tientallen medewerkers en bewoners van deze locatie waren besmet met het virus. Helaas zijn ook 6 zelfstandig wonende mensen eraan overleden. Om de situatie beter in beeld te krijgen, heeft Savant de Ameide afgelopen maandag 94 van de 300 bewoners preventief laten testen op corona. De resultaten zijn hoopgevend.

De test is uitgevoerd op advies van de GGD onder een willekeurige groep bewoners, waaronder ook mensen zonder corona-gerelateerde klachten, omdat ook mensen zonder klachten besmet kunnen zijn met corona. De steekproef leverde 4 nieuwe positieve gevallen op. Momenteel zijn er in totaal nog 26 bewoners (inclusief de 4) en 37 medewerkers positief. De komende week zal blijken of we over het hoogtepunt van de uitbraak heen zijn. Volgens de GGD is het niet nodig nog meer bewoners preventief te testen. Savant sluit zich aan bij dat advies.

Doordat een groot aantal medewerkers besmet is, is er een beperkte bezetting van vertrouwde gezichten. Gelukkig zijn er medewerkers van andere Savant-locaties, de thuiszorg van Savant en mensen van buitenaf die bijspringen, waardoor we de juiste zorg kunnen blijven verlenen.