Afbeelding bij artikel
Beeldschermzorg

Team beeldschermzorg boekt mooie resultaten

Gepubliceerd: 23-03-2023
Body tekst

Twee jaar geleden is team beeldschermzorg geïntroduceerd binnen Savant en inmiddels al vele succesverhalen verder. 

Beeldschermzorg

Margaret Heek (digitale verzorgende, team beeldschermzorg) vindt het erg leuk werk: “Je voelt je net zo verantwoordelijk voor de zorg die je levert via beeldschermzorg als dat je die zou leveren via fysieke zorg.” Cliënten zijn soms wat huiverig om te starten, maar eenmaal gestart zijn ze erg positief: “Mensen denken nogal snel dat ze niet om kunnen gaan met de Compaan. Maar na een goede uitleg tijdens een huisbezoek blijkt het echt mee te vallen. Wat de cliënt als heel prettig ervaart is dat er een half uur voor het inbelmoment een belletje gaat. Dan weet hij/zij dat het tijd is om op te staan en dat brengt structuur.” Het mooie is dat zelfs een cliënt die zichzelf digibeet noemde de Compaan zou aanraden. “Hij wist niet goed wat hem te wachten stond, maar het bevalt hem nu prima. Hij vindt het fijn om op deze manier een praatje te maken, lekker rustig en kalm. Eigenlijk gewoon hetzelfde als dat ze fysiek over de vloer komen. Heel prettig.” Ook van mantelzorgers krijgen we positieve reacties terug. “Die vinden het een groot pluspunt dat we altijd bellen op de afgesproken tijd.”


Een cliënt vertelt over haar eerste ervaringen met beeldschermzorg:
“In eerste instantie dacht ik bij mezelf ik wil geen beeldschermzorg. Want dan zie ik geen zusters meer. Eerst ben ik begonnen met beeldschermzorg in de avond. En nu ook in de ochtend. Ik vind beeldschermzorg heel erg leuk, ook de zusters zijn erg lief. Wat ook erg leuk is, via Compaan wordt er wekelijks bingo gespeeld. Wij doen dan altijd mee. Ik raad beeldschermzorg zeker aan. Er is tijd voor een praatje en het is net of de zusters gewoon binnen zijn.”

Wat is beeldschermzorg?
De collega uit het team beeldschermzorg en de cliënt hebben ieder een app van het bedrijf Compaan. Hiermee maken we een rechtstreekse verbinding met beeld en geluid. Zo kunnen we zorg op afstand bieden. Denk hierbij aan begeleiden bij medicatie-inname en insuline toedienen, ogen druppelen met behulp van oogdruppelbril, glucosemetingen, begeleiden bij inhaleren, begeleiden bij maaltijden opwarmen met de magnetron en afspraken doornemen.