Afbeelding bij artikel
Taalcafé

Taalcafé zorgt voor ontmoetingen en verbinding

Gepubliceerd: 26-11-2019
Body tekst

Op 22 oktober is er in Woonzorgcentrum Savant Rivierenhof een Taalcafé gestart, in samenwerking met de LEV-groep uit Helmond. Mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal brengen we in contact met onze bewoners, die hen daarin ondersteunen. Op deze manier ontstaat er een mooie vorm van ontmoeten en verbinding.

 

Begeleider Welzijn Anja van Bergen:
“Na inspiratie opgedaan te hebben bij een Fontys Kenniscafé hebben we de samenwerking met LEV-groep opgezocht en een plan opgesteld. In oktober hebben enkele bewoners een scholing gevolgd waarna op 22 oktober het Taalcafé officieel van start is gegaan. De eerste ervaringen zijn positief!”


Mevrouw Steinmann, bewoonster, vertelt enthousiast: “Ik vind het fijn om kennis te maken met andere mensen en zo iets te kunnen betekenen. We praten iedere week over een ander onderwerp bijvoorbeeld over cultuur, familie en waar we wonen en vandaan komen. Het is fijn om iets voor de medemens te kunnen betekenen.”

Het Taalcafé is een dankbare tijdsinvulling voor bewoners. Bovendien helpen we de medemens. Het Taalcafé is iedere dinsdag (behalve in de schoolvakanties) te bezoeken in het restaurant van Woonzorgcentrum Savant Rivierenhof tussen 10.00 – 11.30 uur. Inschrijven kan via de LEV-groep.