Afbeelding bij artikel
Woonzorgcentrum van Lenthof

Succesvolle leerlingendag bij Savant van Lenthof

Gepubliceerd: 11-06-2021
Body tekst

Op 27 mei was er een leerlingendag bij Savant van Lenthof. Op deze dag waren de studenten (verschillende niveaus BOL en BBL studenten) verantwoordelijk voor de hele benedenverdieping van de locatie. De leerlingen hadden samen van tevoren met de praktijkopleiders een plan van aanpak gemaakt.

Tijdens de leerlingendag hebben de studenten zelfstandig alle zorg geleverd en alles gedaan wat daarbij kwam kijken, zoals bellen naar de huisarts en de apotheek. Er was één gediplomeerd verpleegkundige op de etage aanwezig om eventueel bij te springen. Op een paar vragen na, was hij overbodig. Op het eind van de dienst hebben we samen geëvalueerd hoe de dienst was verlopen. Iedereen kreeg de kans om terug te kijken op de eigen leerdoelen.  Daarna konden de medestudenten daar feedback op geven. Dit was erg waardevol.

Een paar leerlingen over de leerlingendag:

Lotte Slagboom:
Leerlingendag is een goed en leerzaam initiatief. Leerlingen kunnen op deze dag zelf hun leerdoel en taak aangeven. Zo heb ik door het observeren en feedback geven van andere leerlingen goed kunnen reflecteren op mijzelf. Hierbij kwamen verschillende vragen naar voren, zoals ‘Doe ik de dingen die ik graag zie in de zorg zelf ook wel voldoende?’

Tijdens leerlingendag heb je zelf de regie en hierdoor zie je dingen die normaal gesproken niet ziet. Ik denk dat je op deze manier beter wordt voorbereid op het ‘echte’ werk. Ik hoop dat er binnen Savant nog veel leerlingendagen volgen.

Marloes Poulussen:
De leerlingendag is een mooi initiatief om te leren en voelen hoe het is om zelfstandig te werken. Ik heb als BBL student zeker veel geleerd op deze dag. We hebben laten zien dat we als studenten een afdeling kunnen draaien. 
We hebben elkaar goed aangevuld met de kwaliteiten en valkuilen die we hebben. Waar nodig, hielpen we elkaar met vragen. Het evaluatie moment na einde dienst, was een mooi moment om terug te blikken en elkaar feedback te geven op onze leerdoelen.

We kijken terug op een geslaagde dag en het is zeker voor herhaling vatbaar!

Nellie Backx, Praktijkopleider