Afbeelding bij artikel
Voorronde muziekconcours

Sfeervolle voorronde Archipel Muziekconcours in Savant de Ameide

Gepubliceerd: 17-04-2023
Body tekst

Stichting Vrienden van Archipel organiseert in 2023 voor de tiende keer het Archipel Muziekconcours en één van de voorrondes vond gisteren plaats in Savant de Ameide. Tijdens het Muziekconcours brengt groots jong talent (licht) klassieke muziek ten gehore tijdens de voorrondes, halve finales en finale. Archipel vindt het belangrijk om het Muziekconcours te organiseren omdat muziek een taal is tussen mensen, die je gemakkelijk verstaat. Muziek biedt de mogelijkheid tot contact leggen, muziek spreekt iedereen aan op zijn eigen manier en zorgt voor verbinding tussen generaties. Savant Zorg kan zich hier helemaal in vinden.

Muzikale verrassingen
Adriëtte van der Wijst (welzijnscoördinator Savant de Ameide): ”Tijdens deze drukbezochte voorronde hebben de bewoners van de Ameide zich laten verrassen door de jonge muzikale talenten. Dat de ene bezoeker vaak naar klassieke muziek luistert en de ander niet of nauwelijks, maakte helemaal niets uit. Iedereen kon er op zijn of haar eigen manier van genieten. Voor een aantal  bezoekers van de voorronde was het een mooie gelegenheid om kennis te maken met iets nieuws.

Vol bewondering
De bewoners spraken vol bewondering over de talenten van deze jonge muzikanten, die de zaal met gemak stil kregen: “Heel mooi dat die kinderen dat allemaal kunnen!”, “We hebben echt genoten!”, “Ze hebben allemaal erg hun best gedaan, chapeau!"

De publieksprijs ging naar Zhang Hanyi en Juliën Verschuren; zij zijn 8 en 10 jaar en speelden met 4 handen op één piano Sonate Opous van L. v. Beethoven.


Lunchconcert en finale
Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Archipel Muziekconcours zal er, voorafgaand aan de finale op 11 juni a.s. een (extra) lunchconcert worden gehouden in Muziekgebouw Eindhoven. Drie "oud" winnaars van het Archipel Muziekconcours zullen dit concert verzorgen, waarbij zij zullen worden begeleid door symfonieorkest Ensuite van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap Quadrivium.

Wil jij aanwezig zijn bij het lunchconcert of de finale? Dat kan! Voor beide onderdelen zijn belangstellenden van Savant Zorg van harte uitgenodigd! Kaarten zijn binnenkort apart te bestellen via de website van Muziekgebouw Eindhoven: https://www.muziekgebouweindhoven.nl 

Meer weten? Kijk dan op https://www.archipelzorggroep.nl/muziekconcours