Afbeelding bij artikel
hof van bethanie

Savant Hof van Bethanië 1 van 25 in pilot versoepelde bezoekregeling

Gepubliceerd: 11-05-2020
Body tekst

Savant Hof van Bethanië in Mierlo is een van de 25 locaties in Nederland die gaat deelnemen aan de proef voor de gecontroleerde versoepeling van de bezoekregeling voor woonzorgcentra. Een belangrijke reden om voor Savant Hof van Bethanië te kiezen, is omdat hier geen coronabesmettingen zijn geweest. 

Aan de proef zijn strikte voorwaarden verbonden. Zo is er één vaste bezoeker per bewoner toegestaan, zijn er vooraf bepaalde looproutes en vaste bezoekmomenten, wordt de temperatuur van de bezoeker gecontroleerd en worden bezoekers gevraagd hygiënemaatregelen na te leven. Uiteraard mag de bezoeker geen gezondheidsklachten hebben en dient de 1,5 meter afstand in acht te worden genomen. De direct betrokken worden hier nader over geïnformeerd.

Blij voor bewoners 

“Ik ben trots en vooral heel erg blij voor onze bewoners en hun naasten”, vertelt Peter Bosselaar, bestuurder Savant Zorg. “Dit biedt ons een mooie kans om op een voorzichtige en gecontroleerde manier te ervaren hoe we de bezoekregeling kunnen versoepelen. Met deze ervaring kunnen we hopelijk op korte termijn een vervolgstap maken voor een verdere verruiming van de bezoekregeling.” Op basis van de ervaringen van Savant Zorg en die van de 24 andere organisaties die meedoen, beslist het kabinet of per 25 mei in meer verpleeghuislocaties beperkt bezoek kan plaatsvinden. Deze beslissing neemt het kabinet in de week vóór 25 mei.