Afbeelding bij artikel
Regenboogvlag rivierenhof

Roze zaterdag

Gepubliceerd: 19-06-2023
Body tekst

Afgelopen zaterdag, op Roze Zaterdag, hebben we op alle locaties van Savant de regenboogvlag gehesen. Alle locaties van Savant moeten een plek zijn waar je jezelf mag zijn. Of je er nou woont of werkt. Om dat voor elkaar te krijgen, is het nodig dat we openstaan voor elkaar en elkaar respecteren zoals we zijn. Met het hijsen van de vlag, geven we dit belangrijke onderwerp de aandacht die het verdient. 

 

Roze zaterdag
Roze zaterdag is een jaarlijks openlijk en landelijk treffen van homo's, lesbiennes, transgenders en andere seksuele minderheden in telkens een andere stad. De bedoeling van deze roulering is om zo elke keer weer in een andere stad de gemeente, de bevolking en de organisatie aldaar een roze impuls te geven. In Nederland worden er in de gehele Pride-maand (juni) op vele plaatsen een Parade gehouden. 

Anja van Bergen (welzijnscoördinator): 
“Mooi dat we als Savant niet alleen in de week van Respect aandacht hebben voor dit thema, maar het hele jaar door.”
 

Respect
De Respect Foundation organiseert ieder jaar de Week van Respect, oorspronkelijk een initiatief gericht op jongeren. Naar ons idee haakt het echter ook aan op de doelgroep die Savant wil bedienen en is het een actueel thema dat breed leeft in de maatschappij. Afgelopen jaar had de week van respect 2022 als thema: "Seksuele diversiteit, geaardheid, identiteit, je bent goed zoals je bent".