Afbeelding bij artikel
Bewoners Savant de Lisse testen de beweegruimte

Opening beweegruimtes: meer mogelijkheden voor onze cliënten

Gepubliceerd: 13-02-2020
Body tekst

Bewoners van Savant Alphonsus en Savant de Lisse kunnen sinds vorige week laagdrempelig sporten en bewegen. Deze locaties hebben in huis een speciale beweegruimte geopend, waardoor onze bewoners ongeacht de weersomstandigheden lekker actief kunnen zijn.    

 

Beweegplein Savant Alphonsus

De nieuwe ruimte (Beweegplein genoemd) is ontstaan door een samenwerking met Jibb+, de huisfysio van Savant Alphonsus en de fysiotherapeut van praktijk Rakthof. De bewoners kunnen voortaan lekker bewegen, ook wanneer het buiten regent of stormt. Zo kunnen zij op de digifietsen stappen of aanschuiven met hun rolstoel en virtueel routes over de hele wereld afleggen.

Bekijk ook het artikel in het Eindhovens Dagblad.

 

Beweegruimte Savant de Lisse

Vrijdag 7 februari was de opening van de beweegruimte van Savant de Lisse. Deze nieuwe ruimte is mede mogelijk gemaakt door TGM, een bedrijf uit Asten. Medewerkers van dit bedrijf hebben afgelopen jaar vrijwilligerswerk gedaan bij Savant de Lisse en hoorden toen over de wens voor zo’n beweegruimte. Zij hebben vervolgens een bedrag aan Savant beschikbaar gesteld waarmee we dit konden realiseren. Na de feestelijke opening werden direct de tafeltennistafel, het biljart en de nieuwe home trainers fanatiek in gebruik genomen.