Afbeelding bij artikel
Tonny Odenhoven

Nieuwe bewoners Savant Hof van Bethanië worden hartelijk ontvangen door vrijwilliger Tonny

Gepubliceerd: 15-02-2022
Body tekst

Bij Savant werken ongeveer 600 vrijwilligers. Enthousiaste mensen die geweldig ondersteunen op het gebied van zorg en welzijn. Een van hen is Tonny Odenhoven (86 jaar). Hij werkt op Savant Hof van Bethanië in Mierlo. Iedere nieuwe bewoner verwelkomt hij met een mooie bos bloemen.

 

Tonny Odenhoven: “Net als mijn vrouw Corry ben ik al ruim dertig jaar vrijwilliger. Samen met haar maak ik muziek op kleinschalig wonen – we zingen Nederlandse meezingliedjes met de bewoners en ik begeleid ons op gitaar. ‘Daar bij die molen’ en ‘Ik was een smokkelaar’ maken de tongen altijd los. Daarnaast ben ik gastheer. Als er een nieuwe cliënt in Savant Hof van Bethanië komt wonen, verwelkomen mijn vrouw en ik deze persoon met een mooie bos bloemen en een welkomstkaartje. Ook maken we de nieuwkomer wegwijs in het huis en vertellen hoe het hier reilt en zeilt. De coronacrisis was een moeilijke tijd omdat de locatie tijdelijk op slot ging. Wat ik toen echt heb gemist, zijn de fijne contacten met bewoners en andere vrijwilligers. Natuurlijk ben ik blij dat ik op mijn leeftijd nog iets voor andere mensen kan betekenen. Elke donderdag zijn mijn vrouw en ik sowieso hier om een bloemetje uit te reiken, als er tenminste een nieuwe bewoner is. Mocht dat niet zo zijn, dan helpen Corry en ik bij andere activiteiten in het huis. Elke week verheugen we ons weer opnieuw om cliënten een fijne dag te bezorgen.”

 

Heb jij ook zin om als vrijwilliger te komen werken bij Savant? Kijk dan op https://www.savant-zorg.nl/vrijwilligers voor meer informatie.