Afbeelding bij artikel
Vrijwilliger

Nationaal jaar van de vrijwillige inzet

Gepubliceerd: 04-01-2021
Body tekst

2021 is uitgeroepen tot het Nationaal jaar van de vrijwillige inzet. Nederland telt bijna 7 miljoen vrijwilligers. Dat is veel, maar de behoefte is nog groter. Daarom hebben vrijwilligersorganisaties en partners de handen ineen geslagen om een jaar lang aandacht te vragen voor de waarde van vrijwillige inzet en meer mensen uit te nodigen dit ook te gaan doen.

Vrijwilligers dragen bij aan onder meer plezier, aandacht, natuuronderhoud en veiligheid. Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk ook bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg.

Savant heeft ook een eigen legioen aan vrijwilligers. Over alle woonzorgcentra hebben we meer dan 800 mensen die we vrijwilliger van Savant mogen noemen. In dit jaar van de vrijwillige inzet willen wij vanuit alle locaties van Savant extra aandacht besteden aan deze prachtige mensen. En we willen iedereen in onze omgeving laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is. Je inzetten als vrijwilliger is namelijk mooi voor een ander én levert tevens prachtige momenten op voor jezelf.


Kijk hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk binnen Savant.