Afbeelding bij artikel
Wensambulance

Mevrouw Waterreus geniet van dagtrip met de WensAmbulance

Gepubliceerd: 06-09-2022
Body tekst

“Een prachtige dag om nooit te vergeten.”

De zon schijnt uitbundig op donderdag 14 april 2022. Stipt om 12.00 uur stopt de WensAmbulance Brabant voor Savant de Ameide in Helmond. Mevrouw Willemien Waterreus (79) en haar dochter Judith verheugen zich op hun dagtrip naar Den Bosch voor een bezoek aan de beroemde Sint-Janskathedraal en het Noord brabants Museum. Verzorgenden in opleiding Jolanda Filippini (links) en Maggy van Hout (rechts) gaan met hen mee als begeleider. Samen met de vrijwilligers van de WensAmbulance laten zij de hartenwens van mevrouw Waterreus in vervulling gaan.

 

Mevrouw Waterreus woont op kleinschalig wonen ’t Gengske in Savant de Ameide. Vanwege spierreuma is zij bedlegerig. Maggy en Jolanda kregen het lumineuze idee om mevrouw Waterreus in de watten te leggen. “Wij gunden haar een fijn dagje uit, maar dat kan alleen met speciaal vervoer. Vandaar dat we de WensAmbulance Brabant hebben benaderd. Omdat mevrouw Waterreus van kunst houdt en Den Bosch goed bereikbaar is, lag de keuze voor de Brabantse provinciehoofdstad voor de hand.”

 

Alziend oog
Na een fijne rit arriveert het gezelschap bij de Sint-Jans kathedraal. Hier krijgen mevrouw Waterreus en haar gezelschap een persoonlijke rondleiding van de diaken zelf. “Heel leuk en interessant”, zegt mevrouw Waterreus. “Vooral het Alziend oog midden in het plafond boven het hoofdaltaar is een bijzonder weerzien. Hier keek ik vroeger al met mijn dochter naar.” Even later voegt het gezelschap zich bij de diaken in de speciale Mariakapel waar het eeuwenoude Mariabeeldje Onze Lieve Vrouw van Den Bosch wordt vereerd.
 

Comfortabele reis 
Jolanda en Maggy roemen WensAmbulance Brabant. “Wij hebben aangegeven wat de wens van mevrouw Waterreus is, zij hebben vervolgens alles geregeld en betaald – de reis, de tussenstops en de tickets voor het museum. Wij hoeven alleen maar de consumpties af te rekenen. Met de goed uitgeruste ambulance maken ze de reis voor mevrouw Waterreus comfortabel en de dag helemaal compleet. Er gaan zelfs professionele vrijwilligers mee. Zo zet de WensAmbulance zich niet alleen in voor mensen die terminaal zijn, maar ook voor mensen met beperkingen die een wens hebben voor een uitstapje. Dat kan heel snel worden uitgevoerd, vaak al de volgende dag.”

“Wij roemen de WensAmbulance, zij hebben alles geregeld.”
 

Oude meesters
Na het bezoek aan de SintJansbasiliek gaat het gezelschap richting het Noordbrabants Museum. Voordat de kunstcollectie wordt bezocht, eerst koffie met een heerlijke Bossche bol in de bloemrijke binnentuin van het museum. Mevrouw Waterreus: “Gewoonweg heerlijk! Even later geniet ik onder begeleiding van een gids volop van de schilderijen van oude meesters als Jeroen Bosch en Pieter Bruegel. Maar ook werken van mijn favoriete schilder Vincent van Gogh zijn hier te zien. En het is superfijn dat mijn dochter Judith met mij mee geniet. Dat maakt het een prachtige dag om nooit te vergeten.”

“Koffie met een heerlijke Bossche bol in de bloemrijke binnentuin van het museum, gewoonweg heerlijk!”