Afbeelding bij artikel
GoedVoorMekaar

GoedVoorMekaar

Gepubliceerd: 21-10-2021
Body tekst

Bij de zorg voor onze cliënten zijn mantelzorgers onmisbaar. Bij  mantelzorgers wordt net als bij ons de druk steeds groter. Het wordt voor hen steeds belangrijker dat zij goed voor zichzelf zorgen. Binnen Helmond gaan we ze daarbij ondersteunen: vanaf heden kunnen zij een GoedvoorMekaarGesprek aanvragen. Mantelzorgers worden geholpen om hun mogelijkheden te zien, en per persoon de beste combinatie van eigen kracht en ondersteuning te vinden.

Het GoedVoorMekaarGesprek
Het GoedVoorMekaarGesprek wordt eenmalig gevoerd met een mantelzorgcoach (ookwel: de goedvoormekaarboxer). In deze rol starten ook collega’s van Savant. Deze mantelzorgcoach geeft de mantelzorger toelichting op het informatiepakket. Daarnaast kijken zij samen met behulp van de  de GoedVoorMekaarMonitor naar de situatie van de mantelzorger. De mantelzorger bedenkt zelf wat hij/zij zou willen/kunnen verbeteren, en de coach sluit daar op aan. De mantelzorger krijgt dan ook de GoedVoorMekaarBox: een pakket met informatie over ondersteuningsmogelijkheden, wet- en regelgeving, lotgenotencontact en andere mantelzorg-relevante informatie, én met de nodige lokale Helmondse kadootjes. De regie om het beter of “goed voor mekaar” te hebben ligt bij de mantelzorger.

 

Samenwerking
Het project GoedVoorMekaarBox wordt door gemeente Helmond gesteund en het bestaat uit een groeiend lokaal netwerk van professionals die werken bij onder andere LEVGroep, de Zorgboog, Savant Zorg, Elkerliek ziekenhuis, GGZ-OB en KBO Helmond.

Ben of ken jij een mantelzorger? Ga dan naar https://www.goedvoormekaar.org om een GoedVoorMekaarGesprek aan te vragen.